КУВАР ОТКРИО ТРИК ЗА САВРШЕН ПОМФРИТ Ево како да буде хрскав, а не гњецав и мекан
Замрзнути помфрит је многима омиљени додатак јелима, али постизање идеалне хрскавости може да делује компликовано.
Постоји једна грешка коју људи често праве приликом његове припреме.
Кувар Дејвид Нејфилд открио је да замрзнути помфрит сваки пут може бити савршено испржен, али да све зависи од једног кључног корака. Највећа грешка коју многи праве јесте то што стављају превише парчића кромпира одједном.
Када их нагомилате, постану гњецави. Кључ је у томе да између њих оставите довољно простора како би се равномерно испекли и били хрскави.
Нејфилд је такође нагласио важност претходног загревања уређаја пре него што почнете са припремом помфрита. Ако га ставите на незагрејану рерну или air fryer, биће гњецав и неће се равномерно испржити.
Користан савет је да загрејете рерну или air fryer на око 200 степени пре него што ставите помфрит.