broken clouds
18°C
11.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1666
usd
100.3139
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КУВАР ОТКРИО ТРИК ЗА САВРШЕН ПОМФРИТ Ево како да буде хрскав, а не гњецав и мекан

11.07.2025. 16:39 16:48
Пише:
Извор:
Klix.ba
Фото: pixabay.com

Замрзнути помфрит је многима омиљени додатак јелима, али постизање идеалне хрскавости може да делује компликовано.

Постоји једна грешка коју људи често праве приликом његове припреме.

Кувар Дејвид Нејфилд открио је да замрзнути помфрит сваки пут може бити савршено испржен, али да све зависи од једног кључног корака. Највећа грешка коју многи праве јесте то што стављају превише парчића кромпира одједном.

Када их нагомилате, постану гњецави. Кључ је у томе да између њих оставите довољно простора како би се равномерно испекли и били хрскави.

Нејфилд је такође нагласио важност претходног загревања уређаја пре него што почнете са припремом помфрита. Ако га ставите на незагрејану рерну или air fryer, биће гњецав и неће се равномерно испржити.

Користан савет је да загрејете рерну или air fryer на око 200 степени пре него што ставите помфрит.

Извор:
Klix.ba
Пише:
Пошаљите коментар
НОВИ ЛЕТЊИ ХИТ - ПОМФРИТ ОД ТИКВИЦА Брзо и једноставно се спрема ЗДРАВИЈИ ОД КЛАСИЧНЕ ВАРИЈАНТЕ
tikvice

НОВИ ЛЕТЊИ ХИТ - ПОМФРИТ ОД ТИКВИЦА Брзо и једноставно се спрема ЗДРАВИЈИ ОД КЛАСИЧНЕ ВАРИЈАНТЕ

02.07.2025. 12:40 12:51