Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE VIŠNJEVAČU NA BAKIN NAČIN Čašica ovog likera probudiće uspomene

11.06.2025. 19:26 19:40
Piše:
Izvor:
Informer
ликер
Foto: Ilustracija pixabay

Zaboravljeni miris i ukus, lako se vraća uz starinski recept za liker od višanja, onako kako su nekada naše bake pravile.

Kad se zrele višnje spoje sa šećerom i domaćom rakijom, nastaje nešto posebno - liker koji ne služi samo za nazdravljanje, već i za prisećanje.

Višnjevača nije samo piće, već vremeplov u detinjstvo, u letnje dane kada smo nekada krišom umakali prst u flašu, znatiželjno isprobavajući "ono što samo odrasli smeju da piju".

Za ovaj domaći recept, potrebni su vam samo ljubav i strpljenje, jer najbolji ukusi nastaju kada se ne žuri.

Sastojci:
1 kg višanja
1 kg šećera
1 litar jače rakije
Priprema:
U flašu sa širim grlom ili u teglu spustite oprane višnje koje ste očistili od koštica, pospite ih šećerom i prelijte rakijom, pa zatvorite posudu i ostavite da odstoji 40 dana na toplom mestu. S vremena na vreme promućkajte sadržaj.


Posle 40 dana procedite liker kroz cediljku, pa ga prelijte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte na suvom i tamnom mestu.

Informer

Izvor:
Informer
Piše:
Pošaljite komentar
U Senti višnjevača iz Mađarske najbolja među 475 rakija

U Senti višnjevača iz Mađarske najbolja među 475 rakija

12.12.2021. 13:01 13:04