NAPRAVITE VIŠNJEVAČU NA BAKIN NAČIN Čašica ovog likera probudiće uspomene
Zaboravljeni miris i ukus, lako se vraća uz starinski recept za liker od višanja, onako kako su nekada naše bake pravile.
Kad se zrele višnje spoje sa šećerom i domaćom rakijom, nastaje nešto posebno - liker koji ne služi samo za nazdravljanje, već i za prisećanje.
Višnjevača nije samo piće, već vremeplov u detinjstvo, u letnje dane kada smo nekada krišom umakali prst u flašu, znatiželjno isprobavajući "ono što samo odrasli smeju da piju".
Za ovaj domaći recept, potrebni su vam samo ljubav i strpljenje, jer najbolji ukusi nastaju kada se ne žuri.
Sastojci:
1 kg višanja
1 kg šećera
1 litar jače rakije
Priprema:
U flašu sa širim grlom ili u teglu spustite oprane višnje koje ste očistili od koštica, pospite ih šećerom i prelijte rakijom, pa zatvorite posudu i ostavite da odstoji 40 dana na toplom mestu. S vremena na vreme promućkajte sadržaj.
Posle 40 dana procedite liker kroz cediljku, pa ga prelijte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte na suvom i tamnom mestu.
Informer