НАПРАВИТЕ ВИШЊЕВАЧУ НА БАКИН НАЧИН Чашица овог ликера пробудиће успомене
Заборављени мирис и укус, лако се враћа уз старински рецепт за liker од вишања, онако како су некада наше баке правиле.
Кад се зреле вишње споје са шећером и домаћом ракијом, настаје нешто посебно - liker који не служи само за наздрављање, већ и за присећање.
Вишњевача није само пиће, већ времеплов у детињство, у летње дане када смо некада кришом умакали прст у флашу, знатижељно испробавајући "оно што само одрасли смеју да пију".
За овај домаћи рецепт, потребни су вам само љубав и стрпљење, јер најбољи укуси настају када се не жури.
Састојци:
1 кг вишања
1 кг шећера
1 литар јаче ракије
Припрема:
У флашу са ширим грлом или у теглу спустите опране вишње које сте очистили од коштица, поспите их шећером и прелијте ракијом, па затворите посуду и оставите да одстоји 40 дана на топлом месту. С времена на време промућкајте садржај.
После 40 дана процедите ликер кроз цедиљку, па га прелијте у флаше, добро их затворите и чувајте на сувом и тамном месту.
Информер