Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVAKVE PRŽENICE JOŠ NISTE PROBALI! Turski recept koji svi traže, a jedan sastojak sve menja

25.05.2025. 12:36 12:41
Piše:
Izvor:
Espreso
jaje
Foto: freepik,

Ovako dobre prženice još niste probali.

Doručak je najbitniji obrok i zato se svi trudimo da svako jutro kada ustanemo pojedemo nešto raznovrsno i zdravo.

Nekada nemamo vremena da se dugo zadržavamo u kuhinji, pa uglavnom spremimo nešto brzinski.

Sada da se vratimo na ono što će sve oduševiti, a to su turske prženice.

Njihove domaćice ih prave na mali drugačiji način jer u njih dodaju kiselo mleko kako bi bile najukusnije, a i vazdušaste.

Potrebni sastojci:

so – prstohvat

jaja – 3

soda za hleb – prstohvat

hleb – 8 kriški

kiselo mleko – 400 grama

ulje – za prženje

Priprema:

Kriške hleba uzmite i isecite ih po sredini. Ulje sipajte u tiganj i zagrejte ga.

Jaja umutite u činiji i dodajte prstohvat soli. U to dodajte sodu i kiselo mleko i sve dobro promešajte.

Čim se ulje zagreje kriške hleba potapajte u smesu i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove prženice stavite na ubrus kako bi se ocedile od masnoće.

Možete da ih jedete uz bilo koji namaz.

 

Izvor:
Espreso
Piše:
Pošaljite komentar