Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO SU JEDNOSTAVNI TRIKOVI KAKO DA POMFRIT BUDE HRSKAV Krompir postaje preukusan

09.10.2025. 17:59 18:12
Piše:
Izvor:
Klix.ba/Dnevnik
pomfrit
Foto: Pixabay.com/ ilustracija

Gnjecavi krompir može da vam uništi obrok, ali uz ovaj jednostavan savet, osiguraćete da bude savršeno hrskav svaki put.

Bi-Bi-Si „Good Food“ kaže da uz ovaj pametni recept možete učiniti da gnjecavi krompir postane stvar prošlosti u vašoj kuhinji. 

Navode da ćetesledeći ovaj trikdobiti pečeni krompir koji ima pahuljastu sredinu i zlatnu, hrskavu površinu.

Prvo ćete morati dodati ulje u pleh za pečenje i staviti ga u rernu da se zagreje. Nakon toga, prokuvajte posoljenu vodu, ulijte krompir i ostavite da se krčka osam do deset minuta.

Zatim ocedite krompir i ostavite ga da se suši na pari 15 minuta, pa vratite krompir u šerpu, poklopite i lagano protresite da rubovi budu hrapavi.

pomfrit
Foto: Pixabay.com/ ilustracija

Izvadite pleh iz rerne i u vruće ulje dodajte puter, pa na njega stavljajte krompire jedan po jedan.

Poslednji i ključni savet za savršenu hrskavost je da krompir pospete morskom soli i vratite u rernu da se peče, povremeno okrećući, dok ne porumeni i ne postane hrskavo.

Krompiru možete dodati bilo koje začine ili arome koje volite, zavisno o tome koji će ukusi upotpuniti ostatak vašeg obroka.

Izvor:
Klix.ba/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar