OVO SU JEDNOSTAVNI TRIKOVI KAKO DA POMFRIT BUDE HRSKAV Krompir postaje preukusan
Gnjecavi krompir može da vam uništi obrok, ali uz ovaj jednostavan savet, osiguraćete da bude savršeno hrskav svaki put.
Bi-Bi-Si „Good Food“ kaže da uz ovaj pametni recept možete učiniti da gnjecavi krompir postane stvar prošlosti u vašoj kuhinji.
Navode da ćete, sledeći ovaj trik, dobiti pečeni krompir koji ima pahuljastu sredinu i zlatnu, hrskavu površinu.
Prvo ćete morati dodati ulje u pleh za pečenje i staviti ga u rernu da se zagreje. Nakon toga, prokuvajte posoljenu vodu, ulijte krompir i ostavite da se krčka osam do deset minuta.
Zatim ocedite krompir i ostavite ga da se suši na pari 15 minuta, pa vratite krompir u šerpu, poklopite i lagano protresite da rubovi budu hrapavi.
Izvadite pleh iz rerne i u vruće ulje dodajte puter, pa na njega stavljajte krompire jedan po jedan.
Poslednji i ključni savet za savršenu hrskavost je da krompir pospete morskom soli i vratite u rernu da se peče, povremeno okrećući, dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
Krompiru možete dodati bilo koje začine ili arome koje volite, zavisno o tome koji će ukusi upotpuniti ostatak vašeg obroka.