SVI SMO GA JELI KOD BAKA, A DANAS JE GOTOVO ZABORAVLJEN Restovani krompir kao iz detinjstva
Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.
Krompir volimo jer ga možemo pripremati na razne načine, može se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. A volimo i da samo njega pojedemo, pa za to uvek dobro dođu neki novi recepti i načini ukusnije pripreme.
Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.
Sočan, mekan i prepun ukusa, restovani krompir je jelo koje nas uvek vraća jednostavnosti domaće kuhinje. Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama. Idealno za brzi ručak, kao prilog omiljenom mesu ili samostalno jelo koje svi obožavaju, restovani krompir spaja tradiciju i praktičnost na tanjiru i nestaje gotovo pre nego što stignete da kažete „ukusno”.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- ulje po potrebi
- 1 kašika suvog biljnog začina.
Priprema
Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte. Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekša.
Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut-dva, uz mešanje.
Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin. Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.
Može da bude prilog, ali zašto ne i jedino što ćete jesti za ručak.
Prijatno!