Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SVI SMO GA JELI KOD BAKA, A DANAS JE GOTOVO ZABORAVLJEN Restovani krompir kao iz detinjstva

09.09.2025. 18:19 18:28
Piše:
Izvor:
Lepote Srbije
кромпир
Foto: Printscreen Youtube/ Silvana's Kitchen

Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.

Krompir volimo jer ga možemo pripremati na razne načine, može se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. A volimo i da samo njega pojedemo, pa za to uvek dobro dođu neki novi recepti i načini ukusnije pripreme.

Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Sočan, mekan i prepun ukusa, restovani krompir je jelo koje nas uvek vraća jednostavnosti domaće kuhinje. Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama. Idealno za brzi ručak, kao prilog omiljenom mesu ili samostalno jelo koje svi obožavaju, restovani krompir spaja tradiciju i praktičnost na tanjiru i nestaje gotovo pre nego što stignete da kažete ukusno.

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • ulje po potrebi
  • 1 kašika suvog biljnog začina.

Priprema

Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte. Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekša.

Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut-dva, uz mešanje.

Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin. Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.

Može da bude prilog, ali zašto ne i jedino što ćete jesti za ručak.

Prijatno!

Izvor:
Lepote Srbije
Piše:
Pošaljite komentar
DOK SE SELJACI MUČE DA PREŽIVE, TRGOVCI PUNE DŽEPOVE NA KROMPIRU „Mi ga odgajamo iz semena, a oni samo spakuju u gajbice ili kese”, ogorčen je poljoprivrednik iz Zablaća
кромпир

DOK SE SELJACI MUČE DA PREŽIVE, TRGOVCI PUNE DŽEPOVE NA KROMPIRU „Mi ga odgajamo iz semena, a oni samo spakuju u gajbice ili kese”, ogorčen je poljoprivrednik iz Zablaća

02.09.2025. 14:30 14:34
TARAŠKI KROMPIR STIGAO NA PIJACE Nema mu ravnog - ko ga jednom proba, drugi i ne kupuje
krompir

TARAŠKI KROMPIR STIGAO NA PIJACE Nema mu ravnog - ko ga jednom proba, drugi i ne kupuje

25.08.2025. 09:25 09:27
KAKO JE DIVLJI HIBRID STVORIO NAŠ OMILJENI ZALOGAJ Krompiru je paradajz majka, a sve je počelo pre devet miliona godina
хибрид

KAKO JE DIVLJI HIBRID STVORIO NAŠ OMILJENI ZALOGAJ Krompiru je paradajz majka, a sve je počelo pre devet miliona godina

11.08.2025. 09:47 09:53