light rain
23°C
09.09.2025.
Нови Сад
eur
117.1546
usd
99.5028
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СВИ СМО ГА ЈЕЛИ КОД БАКА, А ДАНАС ЈЕ ГОТОВО ЗАБОРАВЉЕН Рестовани кромпир као из детињства

09.09.2025. 18:19 18:28
Пише:
Извор:
Лепоте Србије
кромпир
Фото: Printscreen Youtube/ Silvana's Kitchen

Нема потребе за компликованим састојцима или скупим намирницама.

Кромпир волимо јер га можемо припремати на разне начине, може се кувати, пећи, припремити као пире, пунити месом, додати супама и салатама. А волимо и да само њега поједемо, па за то увек добро дођу неки нови рецепти и начини укусније припреме.

Ако волите да га једете, онда вам предлажемо да испробате и овај рецепт.

Сочан, мекан и препун укуса, рестовани кромпир је јело које нас увек враћа једноставности домаће кухиње. Нема потребе за компликованим састојцима или скупим намирницама. Идеално за брзи ручак, као прилог омиљеном месу или самостално јело које сви обожавају, рестовани кромпир спаја традицију и практичност на тањиру и нестаје готово пре него што стигнете да кажете укусно.

Састојци:

  • 1 килограм кромпира
  • 1 средња главица црног лука
  • 1 кашика слатке млевене паприке
  • уље по потреби
  • 1 кашика сувог биљног зачина.

Припрема

Ољуштите кромпир, исеците га на кришке, па скувајте. Потом лук исеците на ребарца и пропржите га на уљу, све док не омекша.

Умешајте млевену паприку и оставите да се динста још минут-два, уз мешање.

Додајте куван и добро оцеђен кромпир, промешајте и затим сипајте суви биљни зачин. Мешајте све док кромпир не упије зачине и не буде црвенкаст.

Може да буде прилог, али зашто не и једино што ћете јести за ручак.

Пријатно!

Извор:
Лепоте Србије
Пише:
Пошаљите коментар
ДОК СЕ СЕЉАЦИ МУЧЕ ДА ПРЕЖИВЕ, ТРГОВЦИ ПУНЕ ЏЕПОВЕ НА КРОМПИРУ „Ми га одгајамо из семена, а они само спакују у гајбице или кесе”, огорчен је пољопривредник из Заблаћа
кромпир

ДОК СЕ СЕЉАЦИ МУЧЕ ДА ПРЕЖИВЕ, ТРГОВЦИ ПУНЕ ЏЕПОВЕ НА КРОМПИРУ „Ми га одгајамо из семена, а они само спакују у гајбице или кесе”, огорчен је пољопривредник из Заблаћа

02.09.2025. 14:30 14:34
ТАРАШКИ КРОМПИР СТИГАО НА ПИЈАЦЕ Нема му равног - ко га једном проба, други и не купује
krompir

ТАРАШКИ КРОМПИР СТИГАО НА ПИЈАЦЕ Нема му равног - ко га једном проба, други и не купује

25.08.2025. 09:25 09:27
КАКО ЈЕ ДИВЉИ ХИБРИД СТВОРИО НАШ ОМИЉЕНИ ЗАЛОГАЈ Кромпиру је парадајз мајка, а све је почело пре девет милиона година
хибрид

КАКО ЈЕ ДИВЉИ ХИБРИД СТВОРИО НАШ ОМИЉЕНИ ЗАЛОГАЈ Кромпиру је парадајз мајка, а све је почело пре девет милиона година

11.08.2025. 09:47 09:53