Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POLICAJAC TORTA KOJA NE HAPSI, ALI UHVATI I ZAROBI UKUSOM! Slatki recept koji je vladao svakim slavljem “one stare Juge”

03.07.2025. 16:49 17:02
Piše:
Izvor:
Trpeza. Alo/Dnevnik
da
Foto: freepik, ilustracija

U doba kada su se pravile prave domaće torte, „Policajac“ je bio neprevaziđeni hit. Ako volite klasike koje nose duh starih vremena, ovaj recept će vas vratiti u lepe uspomene.

Savršena za sve svečane prilike.

Potrebno je:

Za kore:

           4 jaja

           24 kašike šećera

           24 kašike brašna

           26 kašika mleka

           5 kašika kakaa

           1 prašak za pecivo

Za krem:

           1 litra mleka

           200 g šećera

           200 g čokolade za kuvanje

           250 g maslaca

           200 g mlevenih oraha

Za glazuru:

           250 ml slatke pavlake

           200 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte mleko, pa nastavite da mutite na najmanjoj brzini. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i mutite, dok se sve ne sjedini. Kalup obložite pek papirom pa sipajte polovinu smese. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ponovite postupak sa preostalom polovinom smese, da dobijete dve kore. Zatim ih vodoravno presecite na pola, da dobijete četiri kore. Prokuvajte mleko sa šećerom, pa kad krene da vri dodajte čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi.Umešajte maslac pa ga otopite. Potom dodajte mlevene orahe i kratko promešajte. Stavite prvu koru pa preko nje prelijte trećinu pripremljenog krema. Na to stavite drugu koru, pa drugu trećinu kreme. Zagrejte slatku pavlaku pa dodajte polomljenu čokoladu. 

Prohlađenom glazurom prelijte tortu. Dekorišite po želji.

Izvor:
Trpeza. Alo/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar