POLICAJAC TORTA KOJA NE HAPSI, ALI UHVATI I ZAROBI UKUSOM! Slatki recept koji je vladao svakim slavljem “one stare Juge”
U doba kada su se pravile prave domaće torte, „Policajac“ je bio neprevaziđeni hit. Ako volite klasike koje nose duh starih vremena, ovaj recept će vas vratiti u lepe uspomene.
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore:
• 4 jaja
• 24 kašike šećera
• 24 kašike brašna
• 26 kašika mleka
• 5 kašika kakaa
• 1 prašak za pecivo
Za krem:
• 1 litra mleka
• 200 g šećera
• 200 g čokolade za kuvanje
• 250 g maslaca
• 200 g mlevenih oraha
Za glazuru:
• 250 ml slatke pavlake
• 200 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte mleko, pa nastavite da mutite na najmanjoj brzini. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i mutite, dok se sve ne sjedini. Kalup obložite pek papirom pa sipajte polovinu smese. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ponovite postupak sa preostalom polovinom smese, da dobijete dve kore. Zatim ih vodoravno presecite na pola, da dobijete četiri kore. Prokuvajte mleko sa šećerom, pa kad krene da vri dodajte čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi.Umešajte maslac pa ga otopite. Potom dodajte mlevene orahe i kratko promešajte. Stavite prvu koru pa preko nje prelijte trećinu pripremljenog krema. Na to stavite drugu koru, pa drugu trećinu kreme. Zagrejte slatku pavlaku pa dodajte polomljenu čokoladu.
Prohlađenom glazurom prelijte tortu. Dekorišite po želji.