clear sky
19°C
04.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1782
usd
99.3878
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЛИЦАЈАЦ ТОРТА КОЈА НЕ ХАПСИ, АЛИ УХВАТИ И ЗАРОБИ УКУСОМ! Слатки рецепт који је владао сваким слављем “оне старе Југе”

03.07.2025. 16:49 17:02
Пише:
Извор:
Трпеза. Ало/Дневник
da
Фото: freepik, ilustracija

У доба када су се правиле праве домаће торте, „Полицајац“ је био непревазиђени хит. Ако волите класике које носе дух старих времена, овај рецепт ће вас вратити у лепе успомене.

Савршена за све свечане прилике.

Потребно је:

За коре:

           4 јаја

           24 кашике шећера

           24 кашике брашна

           26 кашика млека

           5 кашика какаа

           1 прашак за пециво

За крем:

           1 литра млека

           200 г шећера

           200 г чоколаде за кување

           250 г маслаца

           200 г млевених ораха

За глазуру:

           250 мл слатке павлаке

           200 г чоколаде

Припрема:

Рерну загрејте на 190 степени. У једној посуди помешајте брашно, прашак за пециво и какао. Умутите пенасто јаја са шећером. Сипајте млеко, па наставите да мутите на најмањој брзини. Онда додајте брашно, какао и прашак за пециво и мутите, док се све не сједини. Калуп обложите пек папиром па сипајте половину смесе. Пеците 25 до 30 минута, у рерни загрејаној на 190 степени. Поновите поступак са преосталом половином смесе, да добијете две коре. Затим их водоравно пресеците на пола, да добијете четири коре. Прокувајте млеко са шећером, па кад крене да ври додајте чоколаду и мешајте, све док се не отопи.Умешајте маслац па га отопите. Потом додајте млевене орахе и кратко промешајте. Ставите прву кору па преко ње прелијте трећину припремљеног крема. На то ставите другу кору, па другу трећину креме. Загрејте слатку павлаку па додајте поломљену чоколаду. 

Прохлађеном глазуром прелијте торту. Декоришите по жељи.

Извор:
Трпеза. Ало/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар