Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SVE ŠTO VOLITE U JEDNOM ZALOGAJU Slana torta sa filom od piletine, dovoljno praktična da se ponese na posao ili izlet

28.08.2025. 17:33 17:38
Piše:
Izvor:
stvar ukusa.mondo
torta
Foto: Pixabay

Isprobajte recept za slanu tortu sa filom od piletine. Mekano testo, bogat fil i savršeno pečenje čine ovo jelo idealnim za ručak, večeru ili slavsku trpezu.

Ako tražite jelo koje je sočno, zasitno i lako za pripremu, slana torta sa filom od piletine je pravi pogodak. Spoj mekanog testa, kremastog fila i topljenog sira daje savršen zalogaj za ručak, večeru ili slavsku trpezu. 

Posebna prednost je što se lako seče i lepo drži oblik, pa izgleda i kao dekorativno jelo na stolu.

 

Sastojci za kremasti fil od piletine:

  • 1 manji crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 svež paradajz
  • 400 g kuvane i usitnjene piletine
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 kašike mlevene paprike
  • sveže seckani praziluk po ukusu (zeleni deo)
  • 4 kašike paradajz sosa
  • 2 kašike krem sira.

Sastojci za testo:

  • 4 jajeta
  • 500 ml punomasnog mleka
  • 150 g rendanog kačkavalja ili parmezana
  • 200 ml ulja
  • so po ukusu
  • 3 šolje brašna (šolja od 240 ml)
  • 1,5 kašike praška za pecivo.

Za slojeve:

  • listovi kačkavalja
  • majonez.

Savet

Ostavite tortu da se prohladi 10-15 minuta pre sečenja – tako će se fil lepo stegnuti i parčići će biti uredni.

Priprema

Sitno naseckajte luk, beli luk i paradajz pa ih propržite na malo ulja. Dodajte usitnjenu kuvanu piletinu, začine, praziluk, paradajz sos i krem sir. Sve dobro sjedinite i sklonite sa ringle.

Umutite jaja sa mlekom, uljem i prstohvatom soli. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i umešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju umešajte sir.

U podmazan pleh sipajte polovinu smese za testo. Preko stavite listove kačkavalja pa rasporedite fil od piletine. Pospite majonezom. Zatim sipajte preostalu polovinu testa i ponovo stavite listove kačkavalja.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni.

Slana torta sa filom od piletine je pravi porodični recept – bogata, mekana i kremasta, a dovoljno praktična da se ponese i na posao ili izlet.

Izvor:
stvar ukusa.mondo
Piše:
Pošaljite komentar
POSNA SLANA TORTA, IDEALNA ZA MITROVDAN Pravi se od hleba, a u fil je od SAMO 4 SASTOJKA
торта

POSNA SLANA TORTA, IDEALNA ZA MITROVDAN Pravi se od hleba, a u fil je od SAMO 4 SASTOJKA

05.11.2024. 21:31 22:06
SLANA TORTA za Svetog Nikolu  Kraljica slavske trpeze - dekorativna, ukusna i brzo se pravi

SLANA TORTA za Svetog Nikolu  Kraljica slavske trpeze - dekorativna, ukusna i brzo se pravi

14.12.2023. 13:57 15:15
MOŽE I U TANJIR I U SENDVIČ Pileća salata sa grožđem pravi je balans između slanog i slatkog, kremastog i hrskavog
salata

MOŽE I U TANJIR I U SENDVIČ Pileća salata sa grožđem pravi je balans između slanog i slatkog, kremastog i hrskavog

17.08.2025. 11:34 11:42