clear sky
28°C
28.08.2025.
Нови Сад
eur
117.1757
usd
100.6578
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СВЕ ШТО ВОЛИТЕ У ЈЕДНОМ ЗАЛОГАЈУ Слана торта са филом од пилетине, довољно практична да се понесе на посао или излет

28.08.2025. 17:33 17:38
Пише:
Извор:
ствар укуса.мондо
torta
Фото: Pixabay

Испробајте рецепт за слану торту са филом од пилетине. Мекано тесто, богат фил и савршено печење чине ово јело идеалним за ручак, вечеру или славску трпезу.

Ако тражите јело које је сочно, заситно и лако за припрему, слана торта са филом од пилетине је прави погодак. Спој меканог теста, кремастог фила и топљеног сира даје савршен залогај за ручак, вечеру или славску трпезу. 

Посебна предност је што се лако сече и лепо држи облик, па изгледа и као декоративно јело на столу.

 

Састојци за кремасти фил од пилетине:

  • 1 мањи црни лук
  • 1 чен белог лука
  • 1 свеж парадајз
  • 400 г куване и уситњене пилетине
  • со и бибер по укусу
  • 1/2 кашике млевене паприке
  • свеже сецкани празилук по укусу (зелени део)
  • 4 кашике парадајз соса
  • 2 кашике крем сира.

Састојци за тесто:

  • 4 јајета
  • 500 мл пуномасног млека
  • 150 г ренданог качкаваља или пармезана
  • 200 мл уља
  • со по укусу
  • 3 шоље брашна (шоља од 240 мл)
  • 1,5 кашике прашка за пециво.

За слојеве:

  • листови качкаваља
  • мајонез.

Савет

Оставите торту да се прохлади 10-15 минута пре сечења – тако ће се фил лепо стегнути и парчићи ће бити уредни.

Припрема

Ситно насецкајте лук, бели лук и парадајз па их пропржите на мало уља. Додајте уситњену кувану пилетину, зачине, празилук, парадајз сос и крем сир. Све добро сједините и склоните са рингле.

Умутите јаја са млеком, уљем и прстохватом соли. Додајте брашно помешано са прашком за пециво и умешајте док не добијете глатку смесу. На крају умешајте сир.

У подмазан плех сипајте половину смесе за тесто. Преко ставите листове качкаваља па распоредите фил од пилетине. Поспите мајонезом. Затим сипајте преосталу половину теста и поново ставите листове качкаваља.

Пеците у рерни загрејаној на 180°Ц око 40 минута, док лепо не порумени.

Слана торта са филом од пилетине је прави породични рецепт – богата, мекана и кремаста, а довољно практична да се понесе и на посао или излет.

Извор:
ствар укуса.мондо
Пише:
Пошаљите коментар
ПОСНА СЛАНА ТОРТА, ИДЕАЛНА ЗА МИТРОВДАН Прави се од хлеба, а у фил је од САМО 4 САСТОЈКА
торта

ПОСНА СЛАНА ТОРТА, ИДЕАЛНА ЗА МИТРОВДАН Прави се од хлеба, а у фил је од САМО 4 САСТОЈКА

05.11.2024. 21:31 22:06
СЛАНА ТОРТА за Светог Николу  Краљица славске трпезе - декоративна, укусна и брзо се прави

СЛАНА ТОРТА за Светог Николу  Краљица славске трпезе - декоративна, укусна и брзо се прави

14.12.2023. 13:57 15:15
МОЖЕ И У ТАЊИР И У СЕНДВИЧ Пилећа салата са грожђем прави је баланс између сланог и слатког, кремастог и хрскавог
salata

МОЖЕ И У ТАЊИР И У СЕНДВИЧ Пилећа салата са грожђем прави је баланс између сланог и слатког, кремастог и хрскавог

17.08.2025. 11:34 11:42