БОКС: Ћирковић, Магомедов и Велетић на корак до пласмана на ОИ у Паризу

Српски репрезентативци у боксу Сара Ћирковић, Садам Магомедов и Душан Велетић пласирали су се у последње коло квалификација за одлазак на Олимпијске игре у Паризу.
1
Фото: Youtube Printscreen

Сара Ћирковић, Садам Магомедов и Душан Велетић боксоваће у понедељак у финалу квалификација за одлазак на ОИ у Паризу.

Сара Ћирковић је у италијанском Бусто Арсицију једногласном одлуком судија (5:0) у трећем колу квалификација за ОИ у категорији до 54 килограма победила Шукуру Карим из Нигерије. Актуелна светска и европска јуниорска шампионка за олимпијску квоту бориће се у понедељак са Канађанком Скарлет Делгадо.

- Сара је боксовала изванредно, добила све три рунде једногласно, оправдала улогу фаворита - рекао је, између осталог, тренер Саре Ћирковић и селектор националног тима Мирко Ждрало.

Садам Магомедов је у категорији до 92 килограма једногласном одлуком судија победио Тајланђанина Јакапонга Јомкота. Репрезентативца Србије у понедељак у борби за Париз чека Шпанац Енмануел Рејес Пла, учесник Игара у Токију и бронзани са СП у Београду 2021.

Душан Велетић је, на крају поподневног програма, победио Луку Пратљачића из Хрватске (4:1). Он ће се за место на олимпијском турниру у категорији изнад 92 килограма у понедељак борити са Раманом Тијафаком из Немачке.

- Меч је био одличан, мислим да смо Лука и ја показали да на Балкану имамо двојицу врхунских тешкаша и да су људи уживали у боксу. Жао ми је Луке, остајемо другари, можда смо после овог меча још ближи - рекао је Велетић.

- Јако сам поносан на Дулета, али и на цео тим који је помогао да остваримо овај резултат. Душан је још једном показао да припада врху светског бокса и покушаћемо да се за понедељак спремимо још боље - рекао је Велетићев тренер Стефан Хуберт.

- Сада када смо овако близу циља, надам се да ћемо проћи линију и узети норму за Париз - додао је Хуберт.

Хуберт је прокоментарисао и однос Велетића и Пратљачића.

- То је бокс, то је спорт, људи који се нађу у рингу остају другари, остају пријатељи - навео је Хуберт.

- Тактика је била одлична, Душан је имао одличног противника кога знамо сви из региона. Душан је показао велику боксерску интелигенцију, испоштовао одличну тактику. Ето, док чекамо Шендрика, имамо један изузетно успешан дан - истакао је Ждрало.

Норме за наступ на олимпијском турниру у Паризу од прошлог лета и Европских игара имају Вахид Абасов (67кг) и Наталија Шадрина (60кг).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести