СПРИНТ ТРКА У ОКВИРУ ВЕЛИКЕ НАГРАДЕ КАТАРА У МОТОЦИКЛИЗМУ:  Мартин најбржи

Сезона у Мото ГП-ију је званично почела спринт трком у Катару. Хорхе Мартин је одбранио пол позицију из квалификација и тријумфовао, те освојио 12 бодова, док је Педро Акоста забележио прве поене у Мото ГП-у.
1
Фото: Youtube Printscreen

Са пол позиције је стартовао Хорхе Мартин и задржао прво место после прве кривине, Бред Биндер је одлично стартовао и избио на друго место док је Енеа Бастијанини прошао трећи кроз прву кривину. Брзо је Алеш Еспаргаро претекао возача Дукатија, а актуелни светски шампион, Франческо Бањаја је претекао тимског колегу и наставио јуриш ка водећим позицијама. У четвртом кругу је дошло до првог пада и то непријатног. Фабио Ди Ђанантонио је незгодно пао са мотора који је потом прешао преко њега, на сву срећу, без већих повреда, пошто су га остали возачи избегли. Мартин и Биндер су водили битку за прво место, а Шпанац је на шест кругова до краја направио пола секунде предности, што му је дало мало времена да дође до даха.

Мартин је сигурно држао прву позицију, Биндер другу, док су се на трећој смењивали Бањаја и Алеш Еспаргаро, који је претходно успео да се отараси Марка Маркеса, који је дебитовао на Дукатију, али је на два круга до краја Шпанац обишао светског шампиона и кренуо у поход по Бреда Биндера. Рапидно је смањивао разлику у односу на Биндера, али није успео до циљне линије да га претекне. Хорхе Мартин је на крају забележио прву победу у спринту у новој сезони и освојио 12 бодова, Бред Биндер је на КТМ-у био други, зарадио је девет бодова, док је Алеш Еспаргаро дошао до трећег места и седам поена.

Остатак возача који су освојили бодове употпуњују Франческо Бањаја, Марк Маркес, Енеа Бастијанини, који је са треће позиције започео трку, али није имао јак ритам, Алеш Маркес на Гресинију, Петро Акоста, дебитант у Мото ГП-у и Маверик Вињалес на Априлији.

Иначе пре спринт трке Мартин је узео пол позицију испред Алеша Епсаргара из Априлије и Енее Бастијанинију на Дукатију.

Прво место у квалификацијама за Мото2 освојио је Арон Кане на моторциклу Фантика. Он је поставио нови рекорд стазе „Лусаил“ у кој категорији резултатом од 1:56,788 минута. Алонсо Лопез је са заостатком од 0,102 секунде освојио другу позицију за Боскоскуро, док први стартни ред комплетира Алберт Аренас на Калексу уз заостатак од 0,238 секунди за лидером.

Најбољи у квалификацијама Мото3 класе Данијел Олгадо на ГасГасу. Он је свој најбољи круг одвезао за 2:02,276. Иван Ортола је за КТМ био други уз заостатак од 0,265 секунди за лидером, док је свешпански први ред комплетирао Хозе Антонио Руеда – такође на КТМ – са додатних 0,055 секунди заостатка.

Трка у Катару у Мото ГП је на програму сутра од 18.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести