НОВОСАДСКА ПРЕМИЈЕРА НОВОГ ФИЛМА МЛАДЕНА ЂОРЂЕВИЋА Најбољи у региону

Након светске премијере на филмском фестивалу у Торонту и приказивања на међународном филмском фестивалу Фест, одржаће се и новосадска премијера филма „Радничка класа иде у пакао“ Младена Ђорђевића. Пројекција овог изузетно интригантног остварења биће одржана у биоскопу „Арена синеплекс“, вечерас у 19 сати, у организацији „Оф - Нови Сад“.
е
Фото: Youtube Printscreen / MegaComFilm

Нови филм Младена Ђорђевића има причу са елементима трилера и хорора и примесом црног-хумора. Радња филма прати Светлану и бившег робијаша Мију који удружени покушавају да пронађу изгубљене и мистичне путеве правде, након што им је дат отказ у локалној фабрици. У главним улогама можемо да видимо Тамару Крцуновић, Леона Лучева, Ивана Ђорђевића, Оливера Викторовића, Томислава Трифуновића, Мому Пићурића...

Филм је након прошлогодишње светске премијере у Торонту имао приказивања на фестивалима у Талину, Гетеборгу, Софији. Крајем овог месеца биће приказан на фестивалу у Висбадену. На овогодишњем Фест-у, на коме је филм имао домаћу премијеру, „Радничка класа иде у пакао“ освојила је награду Београдски победник за најбољу режију у главном такмичарском програму, награда критичара „Небојша Ђукелић“ за најбољи филм региона, награда „Федеора“ за најбољи евро-медитерански филм. 

Није згорег подсетити на то да је Младен Ђорђевић и дебитовао на Фест-у, 2005, са дугометражним документарним филмом Маде Ин Сербиа. Потом је потписао више кратких играних и документарних филмова, а за његов први дугометражни играни филм „Живот и смрт порно банде” из 2009. добио је специјалну награду за сценарију на фестивалу у Врњачкој Бањи, као и награду критичара Фест-а „Небојша Ђукелић” . На 48. ФЕСТ-у, 2020, приказан је и његов филм „Сумрак у бечком хаустору”.

Иначе, након вечерашње пројекције, публика ће имати прилику разговара са ауторском екипом филма у кафеу „Енд“ који се налази у склопу биоскопа „Арена синеплекс“.

И. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести