ЗЛАТНА ТИНА ТАРНЕР 23. МАЈА ПРЕД НОВОСАЂАНИМА У „ДОМУ КУЛТУРЕ” Музика буди емоције

Премијерни концерт „Тина Тарнер” у извођењу бенда „Golden Tina – Tribute Тo Тina Tarner” одржаће се 23. маја од 21 час у “Дому културе” у Новом Саду. Промотивне улазнице су већ распродате.
e
Фото: Youtube Printscreen / Julijana Vincan

Сви заљубљеници у краљицу рокенрола која је преминула прошлог 24. маја, имаће прилику да на предстојећем концерту чују неке од њених највећих хитова попут „Simply the best”, „What’s love got to do with it”, „Private dencer”, „We don’t need another hero”... И многе друге нумере које су обележиле вишедецинијску каријеру ове америчке диве, попут непогрешиве реинкарнације, представиће вокална солисткиња Јулијана Винцан.

– Програм концерта осмислили смо инспирисани Тининим наступима и из сваког смо извукли најбоље ствари, тако да ће њени љубитељи, али и они који можда нису баш толико упознати са њеном музиком, моћи да се одлично проведу и доживе прави рок концерт – каже Јулијана Винцан. – Акценат је свакако на самом вокалу, где сам дала све од себе да скинем у потпуности њен начин певања, али и покрете, кореографију, а ту су и бројне хаљине, огртачи, перика и све оно што је обележило њену каријеру.

Фото: Youtube Printscreen / Julijana Vincan

До сада је млада уметница из Боке, села крај Сечња у Банату, била део женског састава „Playade”, а била је и део пројекта „Simply The Best Rock Simphony” у оквиру ког је и наступала као Тина Тарнер. Такође, са Зрењанинском филхармонијом отпевала је и бројне „ABBA Symphonic” концерте широм Европе, док је на Евровизији 2022. године учествовала са песмом „Истине и лажи”.

– Тина Тарнер, као икона првенствено рок музике, доноси са собом не само невероватне вокалне способности, већ и аутентичност и страст која се преноси кроз њено стваралаштво. Њене песме дотакле су, а и даље то чине, милионе људи широм света, подстичући их да размишљају дубље о животу, љубави, снази и рањивости. Битно је да се свира и живи квалитетна музика, јер она има моћ да нас инспирише, да пробуди емоције, да нас повеже с другима и да нас подстакне на размишљање. У мору кича, где су често присутне површне мелодије и текстови, квалитетна музика се издваја својом оригиналношћу, дубином и емотивном снагом – појашњава за „Дневник” Јулијана „Тарнер”, додајући да подржавањем таквих уметника и оживљавањем сећања на њих, подржавамо разноврстност и богатство музичке сцене, доприносећи културној разноликости и квалитету уметничког израза.

Иначе, бенд „Golden Tina” чине образовани и искусни уметници који су се окупили управо захваљујући невероватној енергији и неизбрисивом трагу у историји музике који је оставила једна и једина – Тина Тарнер!

Леа Радловачки

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести