Драгољуб Збиљић на челу СД Војводина, ДЕВЕТ КЛУБОВА ИМЕНА ВОЈВОДИНЕ ПОД ИСТОМ ЗАСТАВОМ (ФОТО/ВИДЕО)

Девет новосадских спортских колектива од данас ће да делују у атмосфери сарадње и поверења, под јединственом заставом Спортског друштва Војводина.
f
Фото: Дневник/Ф. Бакић

На Скупштини Друштва, одржаној у свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, препозната је намера да се битније и конкретније утиче на уређење  порта у Новом Саду и у Покрајини, а све у циљу унапређења и ревитализовања богате спортске традиције коју новосадски спорт поседује. За председника Друштва једногласно је изабран председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић, потпредсеник је председник РК Војводина Душан Бајатовић, док је рвачком шампиону и угледном спортском раднику Александру Јованчевићу поверена улога секретара Друштва.

- Мало је дана било да сам оволико поносан – рекао је председник Друштва Драгољуб Збиљић. – Срце ми је огромно, заиста сам пресрећан. Клубови су ме једногласно прихватили за председника. У име свих чланова Друштва могу да обећам да ћемо да радимо посвећено, са пуно љубави према имену које носимо и чију традицију негујемо. Локалпатриотизам је у Новом Саду развијен у минулих годину дана, захваљујући најпре деловању фудбалског клуба у том смеру. Управни одбор, на чијем сам челу, ту је да брани и одбрани част, углед и достојанство нашег Друштва и свих клубова чланова, али и да нападне велике и озбиљне резултате. Жељни смо европских утакмица у свим спортовима, по угледу на наше рукометаше. Да бисмо кренули у сусрет Европи морамо најпре да освајамо домаће трофеје, али и да направимо инфраструктуру, да појачамо организационо и спортско друштво и клубове понаособ, да ојачамо све то финансијски и да нашој деци омогућимо да на делу осете да су део угледне и снажне спортске породице.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Позив под јединствену заставу пола белог, а пола црвеног дизајна није политичка одлука, сагласни су учесници пригодне свечаности на којој су у башти Бошков центра учествовали представници клубова потписника скупштинског акта. То је одредница свију који су пожелели да буду локалпатриоте и који ће несебично да се посвете очувању вредности и унапређењу спорта у Новом Саду.

- У претходном периоду доста тога је урађено на санацији свих клубова – цени потпредседник СД Војводина Душан Бајатовић. – Дуго смо се договарали око овога и данашње једногласје у погледу свих одлука јасно говори да смо направили јединство свих спортских клубова у Новом Саду имена Војводине. Идеја је да се врати спорт у Нови Сад, да помогнемо и аматерске клубове, идеја је да се ујединимо, да подржавамо једни друге и да тако што лакше стигнемо до организационих решења и да кроз начин финансирања, кроз пул спонзора и промоцију спорта као здраве опције младих направимо потпуно нови систем који ће да буде и финансијски одржив и који је дати праву шансу младим играчима и да име Војводина светли у спортском смислу и на националном плану и у регији, али и у Европи.

Фото: Дневник/Ф. Бакић


РЕКЛИ СУ... Јаједно смо јачи

Никола Салатић, директор ОК Војводина: Наш клуб је велика и трофејна спортска породица. Чланство у Друштву пуно ће да нам значи, не само у  инансијском смислу. Сваки вид подршке добро је дошао и у сали и изван ње. Радује нас могућност да заједничким наступима бодримо једни друге и да јединственим наступима, под истом заставом, моћно наступимо у спортском окружењу домаће и међународне сцене.

Мићо Радановић, директор КК Војводина: Чланство у тако угледној спортској породици, са тако моћним Управним одбором и председником Збиљићем на његовом челу, значиће и мотив више да постижемо још боље спортске резултате. Очекујемо и бољу проходност према спонзорима, што значи да ћемо сви бити доста снажнији у сваком погледу.


Фото: Дневник/Ф. Бакић

На пригодној свечаности уручене су „Плаве звезде чуваркуће“ свим клубовима, члановима СД Војводина: кошаркашима, одбојкашима, атлетичарима, рвачима, хокејашима, ватерполистима, фудбалским клубовима у мушкој и у женској кокуренцији и рукометашима Војводине.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести