Фудбалери Војводине у Крушевцу играју са Напретком: И бод под Багдалом није мало

У једном од најзанимљивијих сусрета 2. кола Линглонг Суперлиге Србије вечерас се у Крушевцу састају фудбалери Напретка и Војводине.
Sinisa Sanicanin (treci s leva)
Фото: Синиша Саничанин (трећи с лева), фото: Ј. Грлић

Утакмица под Багдалом интересантна је из више углова, пре свега због тога што може да пружи одговор на питање колико су Новосађани заиста спремни да истакну кандидатуру за пласман у врх табеле, а онда и да ли су Крушевљани поново саставили екипу која ће се равноправно борити за улазак у плеј-оф и, што да не, и излазак у Европу. Уз то, пролетос су Крушевљани победили ривала из највећег војвођанског града чак са 5:0, па је дилема могу ли црвено-бели да им се барем донекле реванширају за дебакл.

Тренер Ненад Лалатовић моћи ће да рачуна на исте снаге с којима је располагао и пред сусрет с Мачвом, а ван тима су једино момци који кубуре с повредама – Човић, Васиљевић и Кокир.


Могући састав

Ако је судити по дуелу с Мачвом, Ненад Лалатовић би вечерас на стадион у Крушевцу могао да изведе следећи тим: Роцков – Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак – Ђуришић, Дринчић – Езе, Бојић, Ђуричин – Матић. Ипак, јасно је да шеф струке све озбиљније рачуна и на Гемовића, онда и на младе Зукића и Нешковића, па не би зачудило уколико се неко од њих нађе у стартној постави.


- Изузетно сам задовољан због чињенице што сам пре неки дан продужио уговор с Војводином, што ми доноси мир и омогућује да се фокусирам на задатке које имам – рекао је поуздани штопер Синиша Саничанин пред полазак на пут. – У Крушевац идемо са жељом да играмо добар фудбал, покажемо оно што умемо и, ако Бог да, освојимо сва три бода. Међутим, пред нама је „врело“ гостовање, па ни освајањем бода не бисмо били незадовољни. Биће веома важно да се држимо стила који захтева тренер Лалатовић, дакле да будемо агресивни и јаки у дуелима и у том случају проблема не би смело да буде. Очекујем да ће амбијент бити прави фудбалски, да ће трибине бити попуњене и све то могло би да донесе добру и занмиљиву утакмицу.

У редовима Напретка сада игра и неколицина бивших фудбалера новосадског суперлигаша.

- Они ће, сасвим сам сигуран у то, имати мотив више да се покажу у правом издању против нас, али се тиме не оптерећујемо. Размишљамо само о нашој игри и о томе шта треба да урадимо како бисмо се кућама вратили с читавим пленом. Воша у сваку утакмицу улази решена да покуша да победи, тако ће бити и вечерас, а остаје нам да видимо да ли ћемо у томе успети.

У најави утакмице домаћин истиче да се нада одличној посети и великој подршци из гледалишта.

- Надам се и ја да ће велики број навијача доћи на трибине, јер то и јесте фудбалски амбијент. Играмо од 20 часова, дакле у одличном термину, сусрет ће моћи да виде и гледаоци широм Србије путем ТВ преноса, а надам се да ће и наши навијачи доћи да нас подрже и да нам улију додатну снагу како бисмо испунили оно што желимо – поручио је Синиша Саничанин.

Утакмица под Багдалом почиње у 20 часова, ТВ пренос је на првом програму Арена спорта.                   

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести