Милојевић пред дуел са Хелсинкијем у квалификацијама ЛШ: Нисмо ми ванземљаци, Финци су озбиљан ривал

Црвена звезда успешно је стартовала и на међународној и на домаћој сцени, а сутра је на стадиону "Рајко Митић" (РТС1, 20.45) очекује прва утакмица другог  кола квалификација за Лигу шампиона против финског Хелсинкија.
milojevic, fk crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Наш тим поштује ривала, али верује у своје квалитете.

- После прве прескочене препреке, очекује нас нови сусрет са веома тешким противником, прваком своје земље. Хелсинки је добра екипа која у последње време има веома значајну улогу у финском шампионату. У такмичарском су ритму, док се ми тек захуктавамо и волео бих да наставимо да напредујемо из утакмице у утакмицу. Њихова игра заснива се на дисциплини и тимском духу, сматрам да им је снага у компактности. С друге стране, спремили смо се да дамо максимум пред својом публиком и очекујем веома лепу представу пред великим бројем наших навијача - рекао је тренер Владан Милојевић.


Нека се понови 1997.

Црвена звезда и Хелсинки састали су се 1997. у квалификацијама за тадашњи Куп победника купова. Финци су славили у првој утакмици 1:0, али су потом доживели убедљив пораз  у Београду. Звезда је победила 3:0, головима Дејана Станковића у 6. и 26. и Зорана Његуша у 90. минуту.


Судува је прошлост, Хелсинки садашњост, а Копенхаген будућност Црвене звезде.Не ако питате и њене навијаче. Већина њих верује да неће бити проблема са Финцима и већ размишљају о Данцима са којима би, по очекивањима, требало да се састану у претпоследњем колу квалификација. Милојевић, међутим, није од оних који прескачу степенике. Добро је познато да, бар јавно, говори само о првом предстојећем ривалу.

- Потребно је да будемо на високом нивоу. Прича о Хелсинкији и Судуви, првацима својих дражва, као слабашним ривалима није тачна. Нисмо ми неки ванземаљце. Звезда је велики клуб и покушавамо да је вратимо где и припада, а да бисмо то урадили морамо да поштујемо сваког ривале. Шта год да буде у првом мечу против Финаца ту није крај, јер остаје друго полувремена. Видео сам да су суперлигаши који играју у Европи тражили одлагање првенствених утакмица наредног викенда, али ми не размишљамо тако. Односно, не размишљамо унапред. Потпуно смо окренути утакмици са Финцима, веома озбиљном ривалом.


Пољак Гил на центру

Пољски арбитар Павел Гил судиће утакмицу Звезда -  Хелсинкија. Помоћници ће му бити Конрад Сапела и Марћин Борковски, а четврти судија је Томаш Квјатковски.


У Црвену звезду се вратио један од  јунака прошлогодишњег пласмана у Лигу шмпиона Милош Дегенек.

- Поносан сам због тога, јер млађи играчи ће моћи много да науче од њега. Професионалац је који воли Звезду и чим је било прилике да га вратимо то смо и учинили. Само нека настави тамо где је стао прошли пут. Милојевић се осврнуо на физичку спрему осталих новајлија.

- Нису прошли припреме и потребно је да се адаптирају. Једини начин за то је кроз утакмице и свесно смо ризиковали са Жандером против Јавора. Истрпео је и треба да истрпи. Умор је проузроковао грч, не једног мишића, већ целог организма. Кањас се прикључио тренинзима, видећемо колико ће бити спреман. Момци вредно раде и очекујемо да ускоро буду у пуном ритму – најавио  је тренер и додао да би волео да буде више геледалаца него  на утакмици са Судувом када их је било 23.000.Како ствари стоје и биће их више.

И. Лазаревић

Сутра

19.00 БАТЕ – Росенборг

20.00 Клуж – М. Тел Авив

20.00 Ференцварош – Валета

20.15 Марибор – АИК Стокхолм

20.45 Селтик – Каљу

20.45 Црвена звезда – Хелсинки

20.45 Дундалк – Карабаг

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести