Младост ГАТ одиграла без голова тренинг сусрет с ОФК Бачком

На новом почетку налази се екипа дојучерашњег суперлигаша Младости ГАТ. Новосађане је, по завршетку сезоне у елити, напустио практично читав тим, па су били принуђени да овог лета поново раде на стварању новог састава, који ће бити кадар да се ухвати укоштац с ривалима у Првој лиги Србије.
2
Фото: Младост ГАТ

То, наравно, није ни мало једноставно извести, али су у редовима „гатоваца“ стегли зубе и, из дана у дан, раде на комплетирању екипе, а успут играју и тренинг утакмице.

После пораза које су доживели од Борца у Шајкашу (0:3) и Партизана у Земуну (1:3), тим тренера Немање Кртолице снаге је, у Бачкој Паланци, одмерио и с домаћом ОФК Бачком, такође бившим суперлигашом, а данас чланом Српске лиге – Војводина. Резултат сусрета био је 0:0, а Новосађани су показали да лагано изграђују обрисе жељене игре и постају све бољи, иако о томе коначни исход не може да посведочи.

- Задовољан сам овом провером – нагласио је Кртолица. – Док је на терену била стартна постава, а то је неких 55 минута, били смо бољи ривал, контролисали утакмицу и имали неколико прилика да постигнемо гол. У томе нисмо успели, такав је фудбал, али сам се уверио у то да наша екипа има потенцијал. Касније сам у игру убацио и резерве, темпо је опао, али сам охрабрен после ове провере.

У овом тренутку, Младост ГАТ има 11 регистрованих играча и очекује се да у наредним данима „падну“ нови потписи за клуб са ГАТ арене.

- Потребни су нам нови играчи и верујем да ће они да стигну у најскорије време. Управа ради на томе, знамо јако добро какав профил фудбалера нам је потребан и очекујем да ће да стигну можда већ данас или сутра у наш клуб.

Одиграће новосадски прволигаш сутра нову проверу, у којој ће му домаћин бити Раднички из Новог Београда. Тај дуел предвиђен је да се одигра на терену Радничког, а онда Кртолица планира и генералну пробу.

- Свакодневно тренирамо и играмо сусрете и заиста нам је идеја да организујемо и „генералку“ пред почетак првенства. У овом тренутку још увек не знам ко би могао да нам буде противник, нити где ћемо тај сусрет да одиграмо, јер све зависи од жреба за 1. коло новог првенства. Уколико буде донета одлука да будемо домаћини на старту прволигашког такмичења, тај сусрет биће одржан  на нашој ГАТ арени, у супротном, највероватније ћемо да гостујемо – додао је Немања Кртолица, тренер Младости ГАТ.

А. Предојевић

Фото: ФК Младост ГАТ

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести