„ОРЛОВИ“ САВЛАДАЛИ КИПАР (1:0), АЛИ ИГРОМ НИСУ ОХРАБРИЛИ НАЦИЈУ Тадићев рекорд једини за памћење

Посматрано искључиво из угла оствареног резултата, фудбалска репрезентација Србије остварила је жељени скор и савладала селекцију Кипра у Ларнаки с 1:0.
с
Фото: Фудбалски савез Србије

Једно велико „међутим“, крије се иза приказане игре изабраника селектора Драгана Пиксија Стојковића, који су пристојно деловали у првих 45 минута, а у наставку... Допустили су нејаком ривалу да преузме конце у своје руке, напада ка голу Рајковића и тера навијаче „орлова“ да стрепе до последњег судијиног звиждука. Због чега је тако било, покушао је да објасни сам Пикси.

- Памтићемо утакмицу по каквој-таквој победи – рекао је селектор нашег тима. – Један гол био нам је довољан за тријумф, а памтићемо рекорд Душана Тадића у А тиму, деби Самеда Баждара и промашен пенал Митровића. Била је то добра тест-утакмица, добар тренинг у којем смо видели да има доста ствари које морамо да анализирамо и исправимо. Приметио сам и добре, али и лоше ствари, а важно је то да су у мартовском окупљању сви играчи добили прилику да играју. За мене је битно то да сам сазнао оно што сам и желео и да сам добио неке информације које ће ми служити за убудуће.

После убедљивог пораза у Москви од Русије (0:4), Стојковић је тражио од свих играча одговарајућу реакцију и она је уследила у првих 45 минута сусрета у Ларнаки. Гол Сергеја Милинковића-Савића и промашај капитена Митровића с беле тачке, као и високи пресинг нашег тима, обележили су тај део сусрета.

Фото: Фудбалски савез Србије

Честитке капитену

Капитен наше најбоље селекције Душан Тадић, у игру је ушао у 46. минуту сусрета у Ларнаки, чиме је уписао рекордни, 106. наступ за државни тим.

- Тадићу од срца честитам на јубилеју и добро је да смо савладали Кипар, да човек може по лепом да памти овај дан – нагласио је Стојковић. – Он је играч који дуго траје  и заслужио је да постави рекорд, како игром, тако и понашањем.


- У првом полувремену одиграли смо, у физичком смислу, веома коректно. Изашли смо у високи пресинг, створили неколико шанси, повели и промашили пенал. Да је Митровић погодио с беле тачке, утакмица би отишла на нашу воденицу и било би је лакше контролисати. У другом делу Кипар је стекао самопоуздање, ми смо доста играча променили, али је јасно и то да одређени ритам морамо да држимо током свих 90 минута.

У мају Србији следе последње две провере пред почетак Еура у Немачкој.

- Мартовско окупљање је такво - какво је. Следи нам финално окупљање у мају, када ћемо обавити глазуру тима за главни догађај који нам следи у Немачкој. Утакмице с Аустријом и Шведском даће нам одговор на питање у каквом ће стању наш државни тим бити на Европском првенству и како ће тамо да игра. Због тога, та два сусрета схватам најозбиљније. Имамо довољно времена да испратимо форму и минутажу свих кандидата за репрезентацију, а не смемо да заборавимо на групу играча која сада није била на списку, тако да ће Србија, с њиховим повратком, бити и моћнија и јача – оптимистички је закључио селектор Драган Стојковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести