Темеринци у комшијском двобоју победили Младост из Бачког Јарка

У последњој провери пред наставак првенства, темерински ТСК је победио Младост из Бачког Јарка (3:2).
TSK
Фото: Жесток дуел Миловановића (Младост) са Брежњаком и Боботом (ТСК), фото: М. Менићанин

Две седмице раније, другопласирани тим Новосадске лиге идентичним резултатом надвисио је градског ривала Слогу, а успеси добијају на вредности пошто су остварени против војвођанских лигаша. Ефикасна игра може да радује младог тренера Александра Миљковића, који у мечу с Јарачанима није могао да рачуна на офанзивни трио - Јово Пуповац, Милан Ђанковић и Марко Недељковић.

- Нисмо желели да разикујемо, лакше су повређени, а биће у конкуренцији за пролећну премијеру у Тителу. Сумирајући утиске о припремном периоду, задовољан сам одзивом на тренинзима и залагањем играча, док су сусрети с тимовима из вишег ранга - Слоге, Јединства из Руменке и Младости - потврдили да поседујемо капацитет у трци за прво место, а два бода мање у односу на водећи Ветерник су надокнадива – рекао је Миљковић.


Вучковић: За миран расплет

Током јесени Андреј Вучковић, нападач екипе из Бачког Јарка, постигао је осам голова, а затресао је мрежу и у дуелу с ТСК-ом.

- Почев од гостовања у Белегишу, отварамо поглавље битака за сваки бод, с циљем да уђемо у миран расплет трке. Све утакмице биће квалификационе, не смемо да склизнемо са зацртаног курса. Даћу све од себе да наставим голгетерску серију и помогнем екипи да оствари амбиције – рекао је Вучковић.


Мрежу је први затресао Владимир Стричевић, ударцем са 20 метара, а непуних 120 секунди касније Дејан Клаић је натрчао на одбитак од пречке Милорада Косића, стрелца трећег гола. Лавовски се с нападачима Младости борио штопер Радомир Бобот.

- Добро смо се снашли на тешком терену, брзо смо постигли два гола и стекли додатно самопоуздање. Вредно смо тренирали минулих месец и по дана, новајлије су се уклопиле и евидентно је да смо добили додатну енергију и квалитет. Летвицу смо поставили високо, циљ је да се пласирамо међу војвођанске лигаше – истакао је Бобот.

Јарачани су генералну проверу имали у гостима, сходно чињеници да их током уводна четири кола, очекују три утакмице на страни. Ненад Рајић, тренер плаво-белих, често је подизао тон, покушавајући да размрда играче.

- Ако је слаб дан морао да нам се догоди, онда је боље да то буде у пријатељској утакмици, него у трци за бодове. Створили смо више шанси, погодили стативу, али и добили голове из наших грешака. Нисмо искористили већи посед лопте и брзину играча, јер, чим се не подредимо систему, ствари не функционишу на очекиваном нивоу – рекао је Рајић.

Најбољи стрелац Андреј Вучковић, постигао је гол после ударца главом на центаршут Виктора Миловановића, док је повратник Милош Стојаковић погодио мету из пенала. Тренутни пласман у златној средини војвођанског Југа, због мале бодовне разлике, не оставља тиму Младости простор за опуштање.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести