У СТАРОЈ ПАЗОВИ ОДРЖАНА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ФСВ-А: Наставак убрзаног развоја

У просторијама Спортског центра ФС Србије, одржан је Дан Фудбалског савеза Војводине, током којег је обједињен низ активности покрајинске фудбалске организације.
1
Фото: Председник ФСВ-а Драган Симовић (у средини), уручио је по 10 лопти сениорским екипама Српске лиге – Војводина и војвођанским лигашима, фото: ФСВ

На свечаности уприличеној том приликом, ФСВ је, на челу с председником Драганом Симовићем, поделио укупно 640 лопти свим сениорским екипама из Српске лиге – Војводина и војвођанских лига. У име клубова, лопте је примио Брана Илић, најбољи играч у лигама ФСВ-а у 2023. години. Драган Симовић је том приликом нагласио да ће се с праксом пружања помоћи клубовима наставити и најавио нове акције пред почетак следеће такмичарске сезоне.

На осмој седници Извршног одбора ФСВ-а анализиран је досадашњи ток првенства. Извештаји Такмичарске комисије и судијских органа оцењени су позитивно, уз закључак да ће се покрајински савез додатно ангажовати, како би финиш лига био регуларан и да ће надлежни фудбалски органи пратити све утакмице с дужном пажњом. Уз то, донете су одлуке о обавезном снимању утакмица омладинских и кадетских лига под ингеренцијом ФСВ-а, као и одлука о трошковима организације припрема и учешћа аматерске репрезентације ФСВ на Купу регионалних селекција ФСС. Исто је учињено и за женске селекције ФСВ, старости до 13 и до 15 година.


Најава већих улагања

Члановима скупштине ФСВ-а, у име гостију из Фудбалског савеза Србије, обратио се његов генерални секретар Јован Шурбатовић. Он је најавио још већа инфраструктурна улагања кровног савеза, чији ће се део реализовати и у АП Војводина.


На другој редовној седници скупштине ФСВ-а присуствовало је 49 од укупно 59 позваних делегата. Гости на заседању били су бројни гости, а, између осталих, присутни су били председник ФСС-а Драган Џајић, потпредседник Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, директор А репрезентације Стеван Стојановић, директор спортског сектора националног савеза Мирослав Тањга, као и председници и генерални секретари регионалних фудбалски савеза и ФС Косова и Метохије, Игор Уљаревић, као и представници заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије. Почасни председник ФСС-а Томислав Караџић присуствовао је састанку у својству делегата скупштине ФСВ-а.

На дневном реду били су извештаји о раду за 2023. годину, о финансијском пословању, извештај Надзорног одбора који је презентовао председник тог тела Зоран Пурић, као и извештај о раду из филма о раду савеза у 2023. години. Драган Симовић је истакао напредак покрајинског савеза у свим сегментима рада, посебно онај о такмичењима, раду стручних организација судија и тренера, помоћи клубовима, као и одличну сарадњу са ФСС-ом и Покрајинским секретаријатом за спорт. Председник ФСВ-а нагласио је да ће руководство савеза дати све од себе да се с таквим трендом убудуће настави. Све извештаје чланови скупштине ФСВ-а једногласно су усвојили.

A. П.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести