УЗ РЕКОРДНИ, 106. НАСТУП ДУШАНА ТАДИЋА У ДРЕСУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ Дућа оставио за собом све наше легенде

Памтиће Душан Тадић, капитен и лидер наше фудбалске селекције, дуго 25. март, дан у којем је 106. пут, обукао дрес са државним грбом.
с
Фото: Фудбалски савез Србије

Ником и никада пре њега, то није пошло за руком, па се златним словима уписао у историју.

Иза себе је младић из Бачке Тополе и дете ФК Војводина оставио великане српског фудбала Бранислава Ивановића, Дејана Станковића, Сава Милошевића и многе друге, који су током протеклих деценија играли за државни тим.

После утакмице на Кипру, председник ФСС-а Драган Џајић уручио је популарном Дући златну плакету Фудбалског савеза Србије, а директор репрезентације Стеван Стојановић дрес с бројем 106. Рекорд који је Тадић поставио, биће у наредним месецима још убедљивији, пошто га очекује, нада се фудбалски свет у Србији, још много радости у дресу репрезентације, чији дрес носи већ пуних 16 година.

Фото: Фудбалски савез Србије

Дебитовао је 2008. године у сусрету против Пољске, када је селектор био покојни Радомир Антић, променио је за више од деценију и по десет селектора, а до 100. наступа стигао је у мечу против Литваније. Тадић је један од најбољих асистената у историји нашег фудбала, легенда је великог Ајакса из Амстердама, клуба у коме је, такође, оборио силне рекорде.

Остаје да видимо још да ли ће се остварити жеља председника ФК Војводина Драгољуба Збиљића, да каријеру овај вансеријски фудбалер заврши у дресу клуба из којег је отишао у свет и остварио каријеру вредну искреног дивљења, односно у „старој дами“. И да с њом Новом Саду донесе трећу титулу првака државе!

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести