За Вошу гостовање Мачве не долази у добром тренутку

После важне победе над Радничким у Нишу, пред екипом Војводине данас је утакмица на домаћем терену, у којој, у оквиру 17. кола Суперлиге, дочекују екипу Мачве.
д
Фото: Ј. Грлић

Иако већ сам положај два тима на првенственој табели, Новосађани су трећепласирани, а Шапчани су на 19. месту, сведочи о томе да је домаћа екипа апсолутни фаворит, тренер  Ненад Лалатовић је истакао да сусрет за његову екипу не долази у добро време. То је образложио тиме да атмосфера на тренинзима није  најбоља, односно да је приметно разочарење код играча због тога што клуб није према њима испунио финансијске обавезе.

- Што се утакмице с Мачвом тиче, у госте нам долази квалитетан супарник, чију екипу добро познајем, али не знам шта се све тамо догађа. У последњој утакмици забележили су победу против веома добре екипе Инђије и то сведочи да су успону форме. С друге стране, бићемо ослабљени, јер нећу моћи да рачунам на повређене Саничанина, Топића, Симића, Бојића и Андрића, учешће Вукадиновића под знаком је питања, а на тренинзима имам само 14-15 играча – рекао је Лалатовић.

И поред свега, сваки другачији исход осим победе црвено-белих био би велико изненађење за домаћу фудбалску јавност. Ако ни због чега другог, а оно због чињенице да су до сада Шапчани на гостовањима освојили само један  бод. Можда је за упозорење Лалатовићевом играчима и зато   што је тај бод освојен управо на стадиону „Карађорђе“, када су без голова фудбалери Мачве одиграли с Пролетером. У осталих шест сусрета забележили су свих шест пораза, уз гол разлику 2:14.


Могући састав

Због проблема с болестима и повредама, потпуно је неизвесно који тим ће тренер Лалатовић да изведе, али је могуће да стартна постава изгледа овако: Вуклиш – Бјековић, Ђурић, Деветак, Ђорђевић – Стојковић, Дринчић –  Човић, Зукић, Гемовић – Мркаић.


Дуел Војводина – Мачва почиње у 14 часова, уз пренос на Новосадској ТВ и првом програму Аренаспорта. Утакмицу ће судити Милан Митић из Лесковца, помагаће му Горан Станојевић из Београда и Милоје Милићевић из Прокупља, док је улога четвртог арбитра поверена Срђану Јовановићу (Београд).

Иначе, већи део јучерашње конференције за медије тренер Лалатовић је посветио ситуацији у клубу.

- Молим председника Вучића да нам помогне, јер моји играчи и запослени у клубу су поштено зарадили свој новац – рекао је  је Лалатовић и поновио да се фудбалерима и запосленима дугују плате и премије.

Р. Д.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести