Кошаркаши Херцеговца из Гајдобре нови чланови Друге српске лиге

Кошаркаши Херцеговца из Гајдобре заваљујући бриљантном издању у Летњој лиги, пласирали су се у Другу српску лигу, која почиње овог викенда.
Кошаркаши Херцеговца и Партизана представили се гајдобранској публици у лепом светлу
Фото: КК Херцеговац/Херцеговац и Партизан представили се гајдобранској публици у лепом светлу

Иако су новајлије у Лиги, Гајдобрани гаје највише амбиције, о чему сведоче речи и њиховог стратега Радомира Кисића.

- Наше амбиције и снови су врх табеле. Вребаћемо из прикрајка, ако неко од фаворита киксне покушаћемо то да искористимо. Има неколико озбиљних екипа са добрим тимовима. Ту пре свега мислим на све – екипу Кам ту плеј  се још више појачала довођењем Дарка Миличића и Душана Булута. Јокићев клуб “Yокер” из Сомбора се такође појачао, довео је два озбиљна плејмејкера из Ветерника и центре, тако да су то две екипе, уз нас, најозбиљнији кандидати да јуришамо на прво место. Ми ћемо чекати из другог плана и тражити своју шансу за врх Друге српске лиге – открио је тренер Херцеговца из гајдобре Радомир Кисић.

Перма Кисићевим речима, у клубу и око њега све функционише одлично, од тренинга и путовања до утакмица, за шта највеће заслуге припадају председнику клуба Стојану Дангубићу, који им је све то омогућио. Имајући у виду да много играча живи или студира у Новом Саду, Гајдобрани тренирају на Ђачком игралишту, као и у хали у Гајдобри. За разлику од Летње лиге екипа је освежена.


Састав екипе

Боје Херцеговца у новој сезони браниће: Милош Црњански, Давид Сабо, Ратко Дангубић, Драган Ђукић, Сава Рајковић, Душан Стојановић, Предраг Радовановић, Александар Лучић, Данило Десница, Вељко Живановић, Филип Манојловић, Никола Симић, Никола Ћурчић, Филип Поповић и Предраг Косјер.


– Дошло је пет-шест нових играча, било је потребно време да све то добро уклопимо. Имамо неколико играча који нису играли годинама, ту првенствено мислим на Давида Саба и Данила Десницу, дошао је и Никола Ћурчић из Јуниора, који треба још много да ради, Николу Симића одмах можемо да користимо... Староседеоци су ту, они су већ ушли у систем, то доста добро функционише, али у њега морамо да укључимо новајлије. Ту је и Вељко Живановић.

Кошаркаши Херцеговца током припремног периоода одиграли су неколико контролних утакмица. Последња у низу је била у хали у Гајдобри против јуниорског састава Партизана, којег је на терену предводио Гајдобранин Ристо Дангубић и репрезентативци Лука Тарлаћ и Никола Радовановић, а са клупе селектор јуниора Србије Александар Бућан.

- Славили смо 82:72, али смо током утакмице играли на моменте јако добро, на моменте траљаво, али све у свему сам задовољан. Кроз првенство надам се да ћемо играти све боље и боље. Прво полувреме смо били нашпановани, пуна хала, играли смо одлично, била је добра мотивација и жеља, а после предности од 20 кошева разлике пао је ентузијазам. После првог полувремена као да смо се задовољили и потом смо ушли мекше и опуштеније у утакмицу, мислећи да ће млади кошаркаши Партизана посустати. Наравно они су то искористили и са неколико добрих одбрана и напада, уз наше неке грешке, довели утакмицу на само од осам кошева предности. На крају славили смо са деесет кошева.

У првом колу Гајдобани дочекују екипу Багљаша из Зрењанина.

- Зрењанинци су такође ушли из Летње лиге. О њима немамо неких посебних информација. Играмо на нашем терену, надамо се победи. У екипу нам се враћа Александар Лучић, који се недавно оженио, а током Летње лиге био је носилац игре и један од наших најбољуих играча – рекао је Кисић.        

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести