ВАСИЛИЈЕ МИЦИЋ НАЈАВИО ДА ПЛАНИРА ДА ИГРА ЗА СРБИЈУ У ПАРИЗУ: Посветићу се свом напретку и Олимпијским играма

Кошаркаш Шарлота Василије Мицић најавио је да планира да игра за Србију на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.
1
Фото: Printscreen/nba.com

Мицић (30) је прошле године стигао у екипу Оклахоме. Он је почетком фебруара ове године трејдован у Шарлот. Екипа Шарлота није успела да избори пласман у плеј-оф, пошто је сезону завршила на 13. месту на табели Источне конференције НБА лиге.

"Трајање сезоне је другачије. Прошле године се завршило у јуну и углавном се креће са националним тимом, што ми не доноси прилику да радим на индивидуалним корекцијама. То је главна разлика између Европљана и НБА играча, то додатно време током лета. Био бих срећнији да смо играли у плеј-офу", рекао је Мицић на конференцији за медије, објављено је на званичном Јутјуб каналу Шарлота.

Олимпијске игре ће бити одржане од 26. јула до 11. августа у Паризу.

"Сада ћу да се посветим свом напретку и Олимпијским играма крајем јула и почетком августа. Користиће ми да кроз такмичење не изађем из форме. Пре и после тога ћу радити на својој игри", додао је кошаркаш Шарлота.

Мицић је анализирао своју прву сезону у НБА лиги.

"Као две различите сезоне у једној. Кратко је трајало, али динамично. Потпуно ново искуство за мене су осамдесет две утакмице у шест месеци. Оба тима су се трудила да ми пруже помоћ као старијем рукију, какав је НБА и на чему би требало да радим. Шанса у Шарлоту ми је помогла да увидим како ствари функционишу на терену. То ми је оно најважније, да схватим на ком сам нивоу као играч", навео је српски кошаркаш.

Он је објаснио на чему ће радити током лета.

"Имам 30 година и већ сам обликован. Време које имам испред себе је нешто што ће ми пружити шансу да радим на тројкама из дриблинга, шуту са полудистанце... Морам да радим на телу, да ојачам, пре свега због одбране један на један. Не мислим да би требало да будем бољи, него да одржим ниво. Мали детаљи на којима морам да радим током лета и да се надам да ће ми помоћи да будем бољи", истакао је Мицић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести