Атлетичарка Војводине изједначила државни рекорд: Милица Емини трчала 8,14 секунди на 60 метара преко препона

Милица Емини (АК Војводина Нови Сад) је сезону почела на најбољи могући начин, изједначила је државни рекорд на 60 метара преко препона зауставивши штоперицу на 8,14 секунди на митингу у Новом Месту у Словенији.
atletika
Фото: Милица Емини циља Светско првенство у Глазгову Фото: Српски атлетски савез

Овај рекорд је поставила Ања Лукић (ОАК Београд) коју тренира новосадски стручњак Марко Милинков (тренер и Милице Гардашевић) 7. марта 2022. године.

Да су обе спремне да померају ову границу показало се и на Првенству Војводине у Новом Саду претходног викенда где је Лукићева у првој трци у сезони трчала 8,19 секунди.

Емини је у другој трци у 2024. години изједначила државни рекорд, а лични је померила одмах у првој у Љубљани, са 8,24 од прошле сезоне на 8,21 секунду.

– Очекивала сам да идем и брже, али трчала сам без конкуренције, тако да је и овај резултат одличан. Само да наставим овако. Следећи митинг ми је у Данској 23. јануара и то је бронзани статус Светске серије – рекла је Емини која тренира у групи Словенца Алберта Шоба у Љубљани.

Милица ће за ову сезону у дворани циљати одлазак на Светско првенство у Глазгову од 1. до 3. марта.

– Норма је 8,02 секунде и трудићу се да на тај начин обезбедим карту, а ако не успем, надам се да ћу на основу бодовања на Светској ранг листи упасти међу 48 препонашица. За то ми мало недостаје – објаснила је Емини, која је од великих такмичења под кровом учествовала на ЕП у Београду 2017.

Новосађанка је прва наша атлетичарка која је 100 метара преко препона истрчала испод 13 секунди – 12,99, што је рекорд Србије постављен прошле сезоне на државном првенству.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести