ДОМИНАЦИЈА Српска боксерка Сара Миљковић ПОБЕДИЛА У ФИНАЛУ Купа нација у Сомбору

СОМБОР Српска боксерка Сара Миљковић победила је у финалу супертешке категорије Казахстанку Асел Токтасин на Купу нација за жене у Сомбору, саопштио је БСС.
1
Фото: BSS

Миљковићева је у финалу победила Токтасин одлуком судија, 4:1.

У саопштењу се наводи да је трофеј намењен најбољој репрезентацији турнира у свим категоријама отишао у руке руске селекције, која је освојила седам златних медаља.

Прво место припало је Русији у конкуренцији омладинки, друга је репрезентација Румуније, а трећи је Азербејџан. У конкуренцији сениорки тимски прво место освојила је Србија, на другом месту нашла се екипа Узбекистана, а трећи је Казахстан.

"За најбољу јуниорку проглашена је Рускиња Кристина Борисенко, а најбоља омладинка је Емили Рзајева из Азербејџана. За најбољу сениорку проглашена је Српкиња Сара Миљковић.

За најбољу страну боксерку изабрана је Узбекистанка Фируза Казакова. Најбољи судија је Рус Биарто Раднаев", наводи се у саопштењу БСС.

Један од најбољих финалних мечева био је дуел српске боксерке Драгане Јовановић и Узбекистанке Азизе Јакубове у конкуренцији сениорки до 52 килограма.

"Узбекистанка је трећа боксерка планете, седам пута шампионка своје земље, у Паризу ће 2024. по други пут учествовати на Олимпијским играма. Након велике борбе и сјајног бокса нијансе су одлучиле да победу однесе Јакубова", додаје се у саопштењу БСС.

На Купу нација у Сомбору учествовале су 104 боксерке из 10 држава у свим тежинским категоријама, од школарки, преко омладинки, јуниорки, до сениорки.

Организатори 13. по реду издања Купа нација у боксу за жене, као и претходних година су били Боксерски савез Србије, уз подршку Боксерског клуба Сомбор и града Сомбора.

За репрезентацију Србије у Сомбору су наступиле: Јана Нотарош (46 кг), Адријана Анђелић (60 кг), Јована Бенцик (70 кг), Мелинда Утаси (48 кг), Наташа Лукић (50 кг), Дара Сесо (54 кг), Ања Салата (63 кг), Сања Митић (50 кг), Николина Џида (50 кг), Јелена Сесо (50 кг), Анђелија Ковчић (52 кг), Марија Лукић (57 кг), Кристина Нађ Варга (48 кг), Нина Радовановић (50 кг), Сандра Брил (50 кг), Драгана Јовановић (52 кг), Јасмина Нађ (52 кг), Клара Рибак (60 кг), Јелена Јанићијевић (63 кг), Кристина Кулухова (66 кг), Сашка Крстић (70 кг), Александра Рапаић (70 кг) и Сара Миљковић (+81 кг).

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести