ОДРЖАН 31. СКИ ФЕСТ У ОРГАНИЗАЦИЈИ „СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ”: Сјајна промоција здравог живота

На Копаонику је одржан 31. по реду Ски фестивал спорта за све, који је под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства спорта и Спортског савеза Србије организовала „Асоцијација спорт за све Србије”.
Спорт за све Србије
Фото: Спорт за све Србије

Више од 500 учесника, спортских ентузијаста и рекреативаца, спортских организација и стручњака, чланова гранских синдиката и запослених у фирмама и локалним самоуправама из Румуније, Бугарске, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије имало је прилику да се такмичи на Копаонику.

Када је реч о дисциплинама такмичари су се надметали у слалому и велеслалому. Такође, алпски оријентиринг, пикадо, обарање руку, одбојка на снегу, надвлачење конопца су привукле пажњу.

Бранко Вујовић, председник „Асоцијације спорт за све Србије” рекао је да је ово није била само промоција спорта и физичке активности него и других вредности кроз мисију Активна Србија 2030.

– Важно је бавити се спортом, али исто тако и дати подршку свакоме ко жели да се бави спортом - истакао је Бранко Вујовић.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки похвалио је организацију и поздравио овајк начин промоције спорта.

– Желим да се захвалим и да честитам „Асоцијацији спорт за све Србије”, не само на овој манифестацији, већ на свим активностима које организују широм Србије. Истакао бих и рад  челних људи на умрежавању са сличним организацијама из региона, видели смо колико овде има људи из земаља из окружења, а то нам је потребно свима. Спорт је сјајан начин да људи функционишу заједно – закључио је Вишацки.

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести