ПРВИ ДАН ТАКМИЧЕЊА НА ЗОИ МЛАДИХ У ГАНГВОНУ: Јашићу измакао бољи пласман

Првог такмичарског дана на Зимским олимпијским играма младих, које се одржава у Гангвону, дебитовало је троје српских спортиста.
1
Фото: Пех у полуфиналу доживео је Лука Јашић, фото: ОКС

Брзи клизач Лука Јашић наступио је у трци на 1.500 метара, наша представница у биатлону Хана Јелена Браун такмичила се у дисциплини на 10 км појединачно, док је биатлонац Абдулкерим Хоџић наступио у дисциплини 12,5 км појединачно.

Лука Јашић је свој наступ започео освајањем другог места у четвртфиналу, чиме је обезбедио учешће и у полуфиналу на 1.500 метара. У полуфиналу, нажалост, наш млади брзи клизач доживео је пад и није наступио у Б финалу, у које је ушао на основу одлуке судија, па је завршио на 14. месту у коначном пласману. Срећом, Јашић се није повредио, па ће већ данас наступити у трци на 1.000 метара, док ће се на дупло краћој стази такмичити сутра.

Биатлонка Хана Јелена Браун завршила је своју трку у дисциплини на 10 км појединачно на 60. месту, од укупно 98 такмичарки. С друге стране, биатлонац Абдулкерим Хоџић трку у дисциплини на 12,5 км појединачно завршио је на 82. месту, од укупно 97 такмичара.

Представнике Србије у биатлону сутра очекује наступ у дисциплини сингл-микс штафета (на 7,5 км – мушкарац и на 6 км – девојка). Након тога, у уторак, Хана Браун ће се такмичити у дисциплини 6 км - спринт, а Абдулкерим Хоџић у дисциплини 7,5 км - спринт.

Припремио: А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести