СР­ЂАН ТО­МИ­ЧИЋ, ПРЕД­СЕД­НИК СТСОСИ: При­о­ри­тет је Европ­ско пр­вен­ство у Ше­фил­ду

Ср­ђан То­ми­чић је по­чет­ком го­ди­не на ван­ред­ној Из­бор­ној скуп­шти­ни Сто­но­те­ни­ског са­ве­за Ср­би­је осо­ба са ин­ва­ли­ди­те­том, ве­ћи­ном гла­со­ва, иза­бран за пред­сед­ни­ка те на­ше па­ра­о­лим­пиј­ске ор­га­ни­за­ци­је. Он је на тој функ­ци­ји на­сле­дио на­шег про­сла­вље­ног па­ра­сто­но­те­ни­се­ра Ми­тра Па­ли­ку­ћу.
1
Фото: Dnevnik.rs

То­ми­чић је бив­ши ви­ше­го­ди­шњи тре­нер Сто­но­те­ни­ског клу­ба Вој­во­ди­на из Но­вог Са­да и бив­ши се­лек­тор на­ше му­шке и жен­ске ре­пре­зен­та­ци­је здра­вих сто­но­те­ни­се­ра. По­след­њих го­ди­на у пот­пу­но­сти је био ан­га­жо­ван као тре­нер у но­во­сад­ским сто­но­те­ни­ским клу­бо­ви­ма осо­ба са ин­ва­ли­ди­те­том, ујед­но и као тре­нер на­ше па­ра­о­лим­пиј­ске ре­пре­зен­та­ци­је. Тре­нер је у но­во­сад­ском Нео­су, где ра­ди са Аном Пр­ву­ло­вић, ко­ја је осво­ји­ла већ не­ко­ли­ко зна­чај­них од­лич­ја.

– При­па­ла ми је част да по­ста­нем пред­сед­ник Сто­но­те­ни­ског са­ве­за за осо­бе са ин­ва­ли­ди­те­ом Ср­би­је. Ман­дат сам до­био у пе­ри­о­ду ко­ји је ве­о­ма би­тан за наш са­вез јер смо са­да у не­ком ме­ђу­па­ра­о­лим­пиј­ском ци­клу­су. На­рав­но, у овој го­ди­ни при­при­тет су при­пре­ме и од­ла­зак на Европ­ско пр­вен­ство, ко­је ће се одр­жа­ти у сеп­тем­бру ме­се­цу у бри­тан­ском Ше­фил­ду, ка­ко би на­ши так­ми­ча­ри та­мо оства­ри­ли што бо­ље ре­зул­та­те – ис­та­као је Ср­ђан То­ми­чић.

Он је ка­зао и да се ула­же ве­ли­ки труд ка­ко би на­ши ре­пре­зен­та­тив­ци оти­шли на што ви­ше свет­ских ку­по­ва, где се ску­пља­ју бо­до­ви за свет­ску ранг-ли­сту.

– На­и­ме, по­сто­је усло­ви по ко­ји­ма се на­ши ре­пре­зен­та­тив­ци ква­ли­фи­ку­ју за Па­ра­о­лим­пиј­ске игре, а то је уче­шће на што ве­ћем бро­ју свет­ских ку­по­ва и оства­ри­ва­ње што бо­љих ре­зул­та­та, ка­ко би на­ши так­ми­ча­ри на­пре­до­ва­ли на свет­ској ранг-ли­сти и до­шли у при­ли­ку да на­сту­пе у Па­ри­зу.

По­што глав­ни аду­ти на­ше па­ра­сто­но­те­ни­ске ре­пре­зен­та­ци­је на­ја­вљу­ју пен­зи­ју по­сле Па­ра­о­лим­пиј­ских ига­ра у Па­ри­зу по­ста­вља се пи­та­ње ка­ко на­док­на­ди­ти њи­хов од­ла­зак.

– То је пи­та­ње и за на­шу др­жа­ву, на­ши так­ми­ча­ри ко­ји су и пре­ко 20 го­ди­на у овој при­чи већ по­ла­ко осе­ћа­ју за­мор. По­тру­ди­ће­мо се да их за­др­жи­мо што ду­же, што у ре­пре­зен­та­ци­ји, што око ре­пре­зен­та­ци­је, јер је њи­хо­вио ис­ку­ство дра­го­це­но за мла­де ко­ји до­ла­зе. Са­вез ће ра­ди­ти на ја­ча­њу клу­бо­ва, ко­ји би тре­ба­ло да про­на­ла­зе но­ве, мла­де та­лен­те ко­је ће­мо да укљу­чи­мо у тре­на­жни про­цес. За­тим ће­мо им по­мо­ћи кроз при­пре­ме да се за­љу­бе у овај спорт. Тим мла­ди­ма тре­ба омо­гу­ћи­ти да на­сту­па­ју на што ве­ћем бро­ју до­ма­ћих тур­ни­ра ка­ко би­смо их што пре при­пре­ми­ли за ме­ђу­ан­род­ну сце­ну. Ве­ру­јем, по­што има­мо из­у­зе­тан струч­ни ка­дар, да ће уско­ро не­ко од тих мла­дих до­сег­ну­ти ре­зул­та­те на­ших пре­ка­ље­них асо­ва. Ра­ди­ће­мо и на по­бољ­ша­њу ста­ту­та и пра­вил­ни­ци­ма ка­ко би­смо у пот­пу­но­сти пра­ти­ли са­вре­ме­не трен­до­ве у ра­ду слич­них ор­га­ни­за­ци­ја код нас и у ино­стран­ству – за­кљу­чио је То­ми­чић.

Текст и фо­то: Г. Ма­ле­но­вић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести