СУСПЕНДОВАН ВЕСЛАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЗБОГ ДУГОВА: Олимпијске игре под знаком питања

Веслачки савез Србије суспендован је од стране Светске веслачке федерације због дугова према тој организацији, као и партнерима нашег савеза.
с
Фото: Светско веслање

За дугове се терете и органи српских власти као покровитељи Светског купа 2022. и Светског првенства 2023. одржаних у Београду.

У саопштењу се наводи да ова суспензија подразумева да српски такмичари не могу да учествују на међународним такмичењима које организује Светско веслање, као ни на олимпијским и параолимпијским играма, да Србија не може да организује међународна такмичења, као ни да учествује у раду међународних веслачких организација.

– Светско веслање је било у комуникацији са Веслачким савезом Србије и разним српским нивоима власти протеклих неколико месеци у вези са плаћањем поменутих дугова како би се нашло право решење. Надамо се да ћемо доћи до брзог решења ове ситуације. Извршни комитет Светског веслања поново ће се састати како би разматрао о овом проблему – наводи се у саопштењу.

Како ја написано против Веслачког савеза Србије и српских званичника поднете су законске процедуре.

Челници Веслачког савеза Србије одговорили су на позив „Дневника”, али нису били спремни да дају коментар, него ће се огласити саопштењем у току дана.

За сада је норму за Олимпијске игре у Паризу ове године обезбедила Јована Арсић у скифу, а пред нашим репрезентативцима су квалификациона такмичења за овај спортски догађај. У календару су и европско и светско првенство за сениоре и млађе категорије.

Србија је прошле године први пут организовала сениорско светско првенство. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести