ЕНДИ МАРЕЈ СЕ ВРАЋА НА ТЕРЕН следеће седмице на турниру у Бордоу

Британски тенисер Енди Мареј вратиће се на терен следеће седмице на АТП челенџеру у Бордоу, пренели су британски медији.
1
Фото: Youtube printscreen/ Tennis TV

Мареј није игра оод краја марта након што је повредио лигаменте скочног зглоба у трећем колу мастерса у Мајамију. Он је после тог меча рекао да га чека дуже одсуство, али да се није одлучио на операцију.

У среду је објављено да је добио специјалну позивницу организатора за турнир у Женеви, који почиње 18. маја, али Мареј жели да одигра што више мечева на шљаци, због чега је одлучио да игра на челенџеру у Бордоу, пренео је Скај.

Он жели да се што боље припреми за Ролан Гарос, који почиње по завршетку турнира у Женеви, пошто ће му то највероватније бити последње учешће на париском гренд слему. Он је рекао да неће много играти после лета, односно да ће завршити каријеру током ове сезоне.

Последњи меч на шљаци одиграо је прошле године у Бордоу, где је изгубио од Швајцарца Стена Вавринке, после чега је одлучио да не учествује на Ролан Гаросу. На париском гренд слему није играо од 2020. године.

Спекулисало се да би могао да заврши каријеру на Вимблдону, где је освојио титуле 2013. и 2016. године, али би 36-годишњи Британац могао да наступи и на Олимпијским играма у Паризу. Он је једини тенисер који је освојио две узастопне златне олимпијске медаље, на Играма у Лондону 2012. и Рио де Жанеиру четири године касније.

Директан пласман на Олимпијски турнир обезбедиће играчи који су међу првих 56 на светској ранг-листи од 10. јуна.

Мареј је током каријере освојио 46 титула у синглу, од чега три на шљаци.

(B92)

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести