Серена Вилијамс игра на Вимблдону?

ЛОНДОН: Америчка тенисерка Серена Вилијамс најавила је да би могла да игра на трећем гренд слем турниру сезоне Вимблдону, преноси Би-Би-Си.
serena vilijams, tanjug ap
Фото: Tanjug (Adam Davy/Pool Photo via AP)

Серена Вилијамс, која је у каријери освојила 23 гренд слем титуле, није играла годину дана пошто је 2021. морала да преда меч првог кола Вимблдона због повреде ноге. Она се тренутно налази на 1.208. месту ВТА листе.

Вилијамсова је на друштвеним мрежама објавила фотографију белих патика на трави, уз ознаке Вимблдона и поруку: "SW и SW19. То је састанак. 2022, видимо се тамо".

Вимблдон ће бити одржан од 27. јуна до 10. јула. Легендарна америчка тенисерка је у објави означила и ВТА турнир у Истборну, који поциње недељу дана пре Вимблдона.

Серена Вилијамс (40) је у каријери освојила 73 титуле. Она је освојила седам трофеја на Вимблдону, а последњи 2016. године.

Британски медији истичу да би америчка тенисерка могла да учествује на трећем гренд слем турниру сезоне захваљујући заштићеном ренкингу за играче који су били дуже ван терена због повреде. Међутим, Вилијамсова није поднела овај захтев, па ће јој за учешће на Вимблдону бити потребна специјална позивница организатора.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести