Ko kaže da PALAČINKE NE MOGU BITI POSNE? Idealan doručak ili desert u dane posta
          18.03.2024.
          16:46
                      16:55
                  
                  
                          
                
          Komentari (0)
        
      Evo jednostavnog i posnog recepta za omiljenu poslasticu mnogih
Sastojci:
- 500 ml kisele vode
 
- 300 g brašna
 
- 1 kesica praška za pecivo
 
- 1/2 kesice sode bikarbone
 
- 1 šoljica ulja (mala šolja za kafu)
 
- prstohvat soli
 
- ulje za prženje
 
- džem po ukusu
 
Priprema
U činiju sipajte suve sastojke: brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so, pa dodajte kiselu vodu i ulje.
Dobro umutite, pa kuglačom sipajte u zagrejan tiganj prethodno podmazan uljem.
Okrenite palačinku posle oko 30 sekundi i ponavljajte dok ne utrošite smesu.
Filujte palačinke džemom.
Glossy/ Dnevnik