Ко каже да ПАЛАЧИНКЕ НЕ МОГУ БИТИ ПОСНЕ? Идеалан доручак или десерт у дане поста

Ево једноставног и посног рецепта за омиљену посластицу многих
б
Фото: Pixabay.com

Састојци:

  • 500 мл киселе воде
  • 300 г брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1/2 кесице соде бикарбоне
  • 1 шољица уља (мала шоља за кафу)
  • прстохват соли
  • уље за пржење
  • џем по укусу

Припрема

У чинију сипајте суве састојке: брашно, соду бикарбону, прашак за пециво и со, па додајте киселу воду и уље.

Добро умутите, па куглачом сипајте у загрејан тигањ претходно подмазан уљем.

Окрените палачинку после око 30 секунди и понављајте док не утрошите смесу.

Филујте палачинке џемом.

Glossy/ Дневник

Фото: Pixabay.com

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести