ПОСНЕ ГРИЛИЈАШ ОБЛАНДЕ Слаткиш који обожавају све генерације

Посне грилијаш обланде су савршени ситни колачи који ће улепшати посну трпезу. Обавезно испробајте овај рецепт.
б
Фото: Freepik.com

Обланде са чоколадом су старински колач који се прави од јефтиних састојака, али ако желите у време поста да одушевите госте, онда вам предлажемо да направите посне грилијаш обланде. Комбинација крцкавог карамелизованог шећера са лешницима и обландама је савршена.

Састојци

10 обланди

За грилијаш:

  • 200 г шећера
  • 100 г лешника

За фил:

  • 200 г шећера у праху
  • 200 мл воде
  • 1 кесица ванилин-шећера
  • 100 г млевених ораха или лешника
  • 200 г маргарина

Припрема

Отопите шећер у шерпи уз непрестано мешање, а онда додајте сецкане лешнике. Брзо мешајте како би се шећер и лешници сјединили. Сипајте грилијаш на пек папир и поравнајте. Оставите да се стегне.

У шерпу сипајте воду, шећер у праху и ванилин шећер. Кувајте док не добијете густ сируп, све време мешајте. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Затим додајте сецкане лешнике (или орахе) и промешајте. У фил додајте маргарин који сте отопили, па све лепо сједините миксером.

Извадите грилијаш из фрижидера и добро га изблендирајте, па додајте у фил и промешајте.

Обланду ставите на плех обложен пек папиром, па премажите филом и преко ставите другу обланду. Тако радите док не утрошите све. Последњи ред треба да буде обланда. Покријте фолијом и ставите нешто тешко преко.

Оставите преко ноћи да се стегне у фрижидеру или на тераси.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести