Како се прави БОСАНСКА АЛВА, cлаткиш над слаткишима

Босанкси слаткиш који се деценијама спрема на нашим просторима просто оставља без даха све који га пробају
б
Фото: Pixabay.com

Босанска алва је колач који раме уз раме стоји са баклавом, а ми вам нудимо рецепт уколисто сте расположени за мали кулинарски експеримент.

Састојци:

  • 125 г маслаца
  • 1/2 шоље уља
  • 2 шоље брашна
  • 1/2 шоље (опционо, по укусу, додајте или одузмите) млевених ораха

Сируп без кувања:

  • 2 чаше шећера
  • 3 чаше кључале воде

Припрема:

У дубљем тигању растопите маслац и уље. Додајте брашно и мешајте. Затим додајте мало ораха, па онда млак сируп лагано досипајте и непрестано мешајте.

Када добијете глатку смесу, то је то - склоните са рингле, сачекајте да се мало охлади и послужите.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести