SMESA ZA VAFLE GOTOVA ZA 10 MINUTA! Ne možete da poverujete koliko brzo može da bude tako ukusno
U nastavku vas čeka recept koji uspeva svaki put i pretvara i najobičniji dan u mali praznik.
Postoji nešto neodoljivo u mirisu sveže pečenog vafla koji se širi kuhinjom – vraća nas u detinjstvo, budi osmeh i obećava uživanje u svakom zalogaju.
Bilo da ih volite hrskave ili mekane, sa javorovim sirupom, čokoladom, voćem ili šlagom, domaći vafli su uvek dobar izbor za doručak ili popodnevni dezert.
Dobra vest? Ne morate čekati vikend ni provoditi sate u kuhinji – ova smesa za vafle gotova je za samo 10 minuta! Idealna je za iznenadne goste, lenja jutra ili kada vam jednostavno treba nešto slatko i toplo "na brzinu".
Sastojci (za 6–8 komada):
• 2 jaja
• 250 ml mleka
• 50 g otopljenog putera ili ulja
• 200 g brašna
• 2 kašike šećera
• 1 kašičica praška za pecivo
• Prstohvat soli
• 1 kesica vanilin šećera (ili par kapi vanila ekstrakta)
Priprema:
1. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
2. Dodajte mleko i otopljeni puter, pa sve dobro sjedinite.
3. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu s jajima i mutite dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
4. Ugrejte aparat za vafle i premažite ga blago uljem ili puterom.
5. Sipajte smesu (ne previše!) i pecite 3–4 minuta dok vafli ne porumene
Saveti za posluženje:
Poslužite ih tople uz sve što volite — sveže voće, med, krem, sladoled ili karamel preliv. Ako ih pravite unapred, lako se podgrevaju u tosteru i ostaju jednako ukusni.