light rain
10°C
12.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2163
usd
104.3778
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СМЕСА ЗА ВАФЛЕ ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА! Не можете да поверујете колико брзо може да буде тако укусно

12.05.2025. 19:42 19:53
Пише:
Извор:
Glossy
vafl
Фото: Pexels, ilustracija

У наставку вас чека рецепт који успева сваки пут и претвара и најобичнији дан у мали празник.

Постоји нешто неодољиво у мирису свеже печеног вафла који се шири кухињом – враћа нас у детињство, буди осмех и обећава уживање у сваком залогају.

Било да их волите хрскаве или мекане, са јаворовим сирупом, чоколадом, воћем или шлагом, домаћи вафли су увек добар избор за доручак или поподневни дезерт. 

Добра вест? Не морате чекати викенд ни проводити сате у кухињи – ова смеса за вафле готова је за само 10 минута! Идеална је за изненадне госте, лења јутра или када вам једноставно треба нешто слатко и топло "на брзину".

Састојци (за 6–8 комада): 

           2 јаја

           250 мл млека

           50 г отопљеног путера или уља

           200 г брашна

           2 кашике шећера

           1 кашичица прашка за пециво

           Прстохват соли

           1 кесица ванилин шећера (или пар капи ванила екстракта) 

vafl
Фото: Pexels, ilustracija

Припрема:

1. Умутите јаја са шећером и ванилин шећером док не постану пенаста.

2. Додајте млеко и отопљени путер, па све добро сједините.

3. У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со. Постепено додајте суве састојке у смесу с јајима и мутите док не добијете глатку смесу без грудвица.

4. Угрејте апарат за вафле и премажите га благо уљем или путером.

5. Сипајте смесу (не превише!) и пеците 3–4 минута док вафли не порумене 

Савети за послужење: 

Послужите их топле уз све што волите — свеже воће, мед, крем, сладолед или карамел прелив. Ако их правите унапред, лако се подгревају у тостеру и остају једнако укусни.

glossy

Извор:
Glossy
Пише:
Пошаљите коментар