LUKSUZ ZA 0 DINARA Isprobajte ovaj TRIK i vaši peškiri će biti MEKI kao u najskupljim hotelima! Jedan kuhinjski sastojak i NAJGRUBLJE pretvara u najmekše ikad
Ako su vam peškiri postali grubi i neprijatni na dodir, problem verovatno leži u načinu pranja i sušenja.
Prekomerna upotreba deterdženta i omekšivača, tvrda voda, sušenje na visokim temperaturama i pretrpana mašina za veš – sve to može dovesti do toga da vlakna peškira postanu tvrda i oštećena.
Srećom, rešenje je jednostavno i već vam je nadohvat ruke.
Sirće i soda bikarbona – tajna hotelski mekih peškira
Dejan Dimitrov, direktor kompanije za pranje veša, otkriva da hoteli često koriste kombinaciju običnog belog sirćeta i praška za pecivo (sode bikarbone) kako bi omekšali peškire.
Oba sastojka verovatno već imate kod kuće. Možete ih koristiti i odvojeno. Dodajte 250 ml alkoholnog sirćeta direktno u bubanj mašine zajedno sa tečnim deterdžentom i operite peškire kao i obično, kaže Dimitrov za portal Naj žena.
Ako želite dodatnu mekoću i osveženje, pomešajte 8 kašika sode bikarbone sa deterdžentom pre nego što ubacite peškire u mašinu. Ova mešavina pomaže da se vlakna opuste i ukloni prljavština – peškiri će izgledati i mirisati kao novi.
Brinete zbog mirisa sirćeta? Nema razloga – nakon pranja peškiri neće zadržati neprijatan miris, a sirće je dostupno u skoro svim supermarketima.
Još saveta za savršeno mekane peškire:
Perite peškire odvojeno od odeće – tako sprečavate širenje bakterija i ostataka deterdženta sa drugih tkanina.
Dobro ih iscedite pre sušenja – manje vlage znači mekši rezultat.
Nemojte ostavljati mokre peškire u mašini – može se razviti neprijatan, buđav miris.
Pravilno ih složite prilikom odlaganja – to će sačuvati oblik i svežinu.
Džesika Hanli, osnivač brenda Piglet in Bed, savetuje da peškir složite tako što držite kraći kraj u visini grudi, pa preklopite krajeve ka sredini u tri jednaka dela. Okrenite ih otvorenim delom napred, kako biste lakše posegnuli za njima i održali red u ormaru, piše portal Naj žena.