ЛУКСУЗ ЗА 0 ДИНАРА Испробајте овај ТРИК и ваши пешкири ће бити МЕКИ као у најскупљим хотелима! Један кухињски састојак и НАЈГРУБЉЕ претвара у најмекше икад
Ако су вам пешкири постали груби и непријатни на додир, проблем вероватно лежи у начину прања и сушења.
Прекомерна употреба детерџента и омекшивача, тврда вода, сушење на високим температурама и претрпана машина за веш – све то може довести до тога да влакна пешкира постану тврда и оштећена.
Срећом, решење је једноставно и већ вам је надохват руке.
Сирће и сода бикарбона – тајна хотелски меких пешкира
Дејан Димитров, директор компаније за прање веша, открива да хотели често користе комбинацију обичног белог сирћета и прашка за пециво (соде бикарбоне) како би омекшали пешкире.
Оба састојка вероватно већ имате код куће. Можете их користити и одвојено. Додајте 250 мл алкохолног сирћета директно у бубањ машине заједно са течним детерџентом и оперите пешкире као и обично, каже Димитров за портал Нај жена.
Ако желите додатну мекоћу и освежење, помешајте 8 кашика соде бикарбоне са детерџентом пре него што убаците пешкире у машину. Ова мешавина помаже да се влакна опусте и уклони прљавштина – пешкири ће изгледати и мирисати као нови.
Бринете због мириса сирћета? Нема разлога – након прања пешкири неће задржати непријатан мирис, а сирће је доступно у скоро свим супермаркетима.
Још савета за савршено мекане пешкире:
Перите пешкире одвојено од одеће – тако спречавате ширење бактерија и остатака детерџента са других тканина.
Добро их исцедите пре сушења – мање влаге значи мекши резултат.
Немојте остављати мокре пешкире у машини – може се развити непријатан, буђав мирис.
Правилно их сложите приликом одлагања – то ће сачувати облик и свежину.
Џесика Ханли, оснивач бренда Пиглет ин Бед, саветује да пешкир сложите тако што држите краћи крај у висини груди, па преклопите крајеве ка средини у три једнака дела. Окрените их отвореним делом напред, како бисте лакше посегнули за њима и одржали ред у ормару, пише портал Нај жена.