Јужнокорејске компаније заинтересоване за улагања у Србији 

БЕОГРАД: Србија је начинила сјајан напредак у економском развоју и зато јужнокорејске компаније показују велико интересовање за пословање у Србији, истиче се у писму председника Јужне Кореје Мун Ђе-ина, које заменик шефа дипломатије те земље данас уручио председнику Србије Александру Вучићу.
vuccich_r_koreja, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Током сусрета са Вучићем, заменик министра спољних послова Републике Кореје Ћо Хјун је истакао велики интерес корејских компанија да учествују у концесији београдског аеродрома, као и за успостављање директне авио-линије између Сеула у Београда, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.
Како се наводи, у писму председника Муна се, између осталог, истиче да је, под изванредним вођством председника Александра Вучића, Србија направила сјајан напредак у економском развоју и да зато корејске компаније показују велики интерес за пословање у Србији и стварање партнерстава са српским компанијама.
"Од успостављања дипломатских односа 1989. године, наше две земље су континуирано јачале политичке, економске и културне везе. Надам се да у наредним годинама можемо и даље да ширимо обострано корисну сарадњу", наводи се у писму.
Председник Вучић је изразио захвалност корејским компанијама које су већ инвестирале у Србији, не само на отварању нових радних места, већ и на преношењу радне етике српским радницима, истичући и да је Кореја била својеврстан модел за економске реформе у нашој земљи.
Српски председник је такође захвалио на корејским донацијама у висини од шест милиона долара, а посебно на несебичној помоћи за одговор на мигрантску кризу.
Двојица саговорника су се сагласили да је, зарад ближих односа Србије и Кореје, неопходно реализовати више међусобних посета на високом нивоу.
Такође су изразили наду да ће се ситуација на Корејском полуострву стабилизовати мирним путем и кроз дијалог, истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести