ОТВОРЕН ДАН ДОБАВЉАЧА – агробизнис 2024. ПОПОВ: Велики број послова указује на потребу оснаживања МАЛИХ и СРЕДЊИХ предузећа (ФОТО)

Данас је у Конгресном центру „Мастер“ отворен Дан добављача – агробизнис 2024, који се одржава у организацији Развојне агенције Војводине и Новосадског сајма.
v
Фото: vojvodina.gov.rs

На отварању се обратио потпредседник Покрајинске владе др Милан Попов, који је нагласио значај оснаживања веза и спајања компанија, институција и појединаца.

Показало се да су Дани добављача веома успешан модел за спајање домаћих предузећа која желе да постану добављачи великим компанијама које их траже. Број склопљених послова увек буде велик што говори о томе да постоји потреба да се наша мала и средња предузећа оснажују да улазе у добављачке ланце великих компанија, рекао је Попов и истакао важност подршке локалним предузећима која, како је навео, представљају кичму наше економије и мотор развоја и иновација.

Потпредседник је додао да Покрајинска влада препознаје значај оваквих иницијатива и да ће наставити да пружа подршку кроз различите програме и фондове.

Наша визија је да створимо повољан пословни амбијент у којем ће наши произвођачи моћи да развијају производе високе додате вредности, повећају конкурентност и осигурају одрживост свог пословања, изјавио је Попов.

Фото: vojvodina.gov.rs

Директор Развојне агенције Војводине Дарко Буљешевић казао је да се Дан добављача реализује од 2017. године, а да је само прошле године потписано 114 уговора са компанијама.

Ове године ћемо се фокусирати на теме и панеле који се тичу извора финансирања у прехрамбеном сектору, припрема за наступ на интернационалним сајмовима, регенеративне пољопривреде, дигиталне трансформације, развоја ланаца добављача, као и нових трендова и технологије, рекао је Буљешевић и додао да ће привредници ове године моћи да чују шта је потребно за улазак у ланац добављача фирми као што су „Нестле“, „Делез“, „Меркатор“ и „Универекспорт“.

На отварању се обратио и генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић, који је истакао да је овогодишњи Дан добављача садржајнији и обимнији него прошле године.

Фото: vojvodina.gov.rs

Имамо преко 80 учесника из Босне и Херцеговине, Румуније, Мађарске и Србије. Овогодишња тема је како прехрамбена индустрија може да се прилагоди новим технологијама и и развоју нових производа да би постала флексибилнија и одрживија у друштву, што је и окосница Пољопривредног сајма – одржива пољпоривреда, изјавио је Ловрић.

Овом приликом говорила је и помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић, која је присутнима представила најстарији програм Министарства – Програм подршке за набавку опреме.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести