Статистички извештаји и неколико дана после рока, 2. марта

БЕОГРАД: Привредна друштва, предузетници и други обвезници који до поноћи запоцну поступке састављања извештаја за статистичке потребе, односно изјава о неактивности, моћи ће да их потпишу и доставе у наредних неколико радних дана после истека рока, односно после 2. марта, саопштила је Агенција за привредне регистре.
izvestaj, tanjug
Фото: Tanjug/ O.Toskić, ilustracija

То је, како је објављено на сајту АПР, омогућено због тога што је систем у појединим периодима дана био преоптерећен, што је отежавало приступ и рад у њему.

Преко посебног информационог система Агенције за привредне регистре је примљено укупно 192.389 извештаја, што је за 22.892 извештаја више него што је АПР примила до краја фебруара прошдле године.

У систему је још око 60.000 обвезника који су креирали налоге и започели поступке састављања извештаја, али их још нису електронски потписали и доставили АПР-у.

У АПР-у наводе да је већ сада евидентно да је за око 100.000 повећан број обвезника који ове године достављају финансијске извештаје за 2019. годину.

На основу извештаја добијеног из система, АПР је од понедељка, 24. фебруара, до петка, 28. фебруара, примио 96.870 извештаја и изјава о неактивности.

Обвезници могу уз статистички извештај да пошаљу и редован годишњи финансијски извештај.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести