НИЈЕ ИХ ВИШЕ МОГУЋЕ ОТКЛОНИТИ АПР објавио обавештења за принудну ЛИКВИДАЦИЈУ Ево колико фирми добија КАТАНАЦ

БЕОГРАД: Регистратор који води Регистар привредних субјеката у Агенцији за привредне регистре објавио је обавештења код 3.609 привредних друштава код којих су се стекли разлози за принудну ликвидацију које више није могуће отклонити.
katanac
Фото: pixabay.com

Наведена обавештења се објављују у трајању од 30 дана од дана њиховог објављивања на интернет страници Агенције - 27. децембра 2023, а приступа им се уносом матичног броја или пословног имена привредног друштва на страници Претрага привредних друштава, у одељку "Огласи и обавештења".

По истеку трајања ових обавештења, регистратор привредних субјеката ће по службеној дужности донети акт о покретању поступка принудне ликвидације привредног друштва, односно објавити оглас о принудној ликвидацији и истовремено превести друштво у статус "у принудној ливидацији".

Оглас, који се објављује у непрекидном трајању од 60 дана, садржи датум објаве, пословно име и матични број друштва, као и разлог принудне ликвидације. Уз пословно име друштва обавезно се додаје ознака: "у принудној ликвидацији".

По истеку трајања огласа, регистратор ће, у даљем року од 30 дана, донети појединачне акте о брисању, на основу којих ће обрисати привредна друштва из Регистра привредних субјеката.

АПР подсећа да је априла прошле године по службеној дужности обрисано око 4.000 привредних друштава на основу принудне ликвидације.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести