ШНИЦЛЕ ОД КУПУСА: Спремите МЛАДИ КУПУС овако, нећете остати равнодушни – укусније од меса

Пробајте нешто ново. Пијаце су пуне младог купуса, а време је да од овог фантастичног поврћа направите нешто ново.
б
Фото: Pixabay.com

Једно од омиљених поврћа код нас јесте купус – није скуп, а представља ризницу телу потребних елемената. И купус, баш као и све друго поврће, највише нутријената има у свежем стању.

Одличан је за варење и уопште метаболизам, јача имуни систем и помаже телу да се лакше избори са стресом.

 Иако се код нас најчешће зими једе кисели купус у сарми или као подварак, а у летњој сезони у салати или пак сладак купус, није лоше испробати једноставан рецепт који купус претвара у месо.

Шницле од купуса можете служити као главно јело, уз салату или неки прелив.

Састојци

1 главица белог купуса

1 кашичица соли или соли по укусу

30 мл маслиновог уља

1 кашичица бибера

300 мл теријиаки или соја соса

5 мл маслиновог уља

1 кашика ги путера

1 кашичица белог лука у праху

Припрема

Главицу купуса поделите по дужини на комаде идентичне величине да личи на шницле.

Пропржите сваку шницлу на ги путеру док не порумени, а потом пребаците на плех, премажите их маслиновим уљем, посолите и пеците на 230 степени.

На тањир ставите теријаки или соја сос, на њега ставите купус и премажите га теријаки или соја сосом.

Јело можете зачинити маслиновим уљем.

Крстарица.рс/ Сенса.мондо.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести