Наиме, вегани, који не конзумирају јаја, дошли су на идеју како да и они уживају у ономе што, бар, подсећа на јаје. Овај рецепт је идеалан за оне који воле да експериментишу, не морају нужно бити вегани.
Потребни састојци су следећи:
За белањак:
1 шољица незаслађеног сојиног млека
1/2 шољице пиринчаног брашна
1/2 шољице брашна од леблебије
1 шољица кукурузног скроба
1 кашичица црне соли
прстохват прашка за пециво
За жуманце:
1 раскувана мрква или бундева измиксана у кашицу
1 шољица кукурузног скроба
1/4 кашичице црне соли
1 кашичица уља
Фото: Pixabay.com
Припрема:
На загрејано уље сипати прво смиксане састојке за белањак па кашичицом у круг сипати жуманце. Склонити са шпорета кад рубови порумене и веганско јаје је готово!
Крстарица.рс/ Дневник