Марко Зоћевић пред потписом

Убрзано теку припреме фудбалера Војводине за нову сезону, па ће, после само пет дана рада, данас одиграти прву тренинг утакмицу. У госте им, на стадион „Карађорђе“, долази суботички Спартак и биће

 ово прилика шефу стручног штаба Златомиру Загорчићу и његовим сарадницима да провере оно што су до сада урадили, тим пре што се већ у понедељак екипа сели на висински део припрема, на Златибор. Утакмица се игра од 18 часова, уз бесплатан улаз.

- Идеја нам је да против Спартака пружимо прилику 22 играча, односно по једној постави у сваком полувремену – рекао је помоћни тренер Золтан Сабо. – Имамо на окупу и већи број фудбалера, али неће сви добити прилику да заиграју.

Упоредо са свакодневним тренинзима, људи задужени за трансфере играча, Мића Врањеша и Љубишу Дунђерског, веома су активни и раде на довођењу новајлија. Како је рекао Врањеш, веома близу да потпише уговор је Марко Зоћевић (22), досадашњи првотимац Борца из Чачка. Он је прошао лекарске прегледе и очекује се да ће ставити параф на обавезу према Војводини.

Зоћевић игра на позицији централног везног и у каријери је наступао само за клуб из родног града. За Борац је одиграо 65 утакмица и постигао два гола. Уколико све протекне према очекивања, плавокоси фудбалер биће пети новајлија у редовима Воше, јер су пре њега стигли Миљан Мрдаковић (Грчка), Александар Станисављевић (Доњи Срем), Александар Палочевић (ОФК Београд) и Шалета Кордић (БСК Борча).

Војводина је недавно објавила и листу играча на које више не рачуна, па су редове тима већ напустили Грузин Давид Кохија и Милан Спремо, а јуче је споразумно раскинут уговор са Луком Луковићем (19) и Николом Мојсиловићем (23), који је протеклог пролећа бранио боје новог суперлигаша Радника из Сурдулице. Њих двојица су постали слободни играчи и могу да изаберу средине у којима ће наставити каријере.

Играчи Војводине добиће у недељу слободан дан да би се спремили за одлазак на Златибор, где ће вежбати до 26. јуна. У међувремену, 22. јуна у Ниону (Швајцарска), уследиће жребање парова за прво коло квалификација за Лигу Европе и тада ће Новосађани сазнати име ривала .

A. П.

 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести