ВЕСЛАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ О СУСПЕНЗИЈИ: Наши спортисти ће моћи на међународна такмичења, ради се на решавању проблема

Веслачки савез Србије је после објаве Светске веслачке федерације (ФИСА) да је суспендовала нашу организацију због дугова, издао саопштење.
с
Фото: Веслачки савез Србије

– ВСС обавештава јавност да увелико ради на решавању проблема и да је велики део обавеза према ФИСА већ измирен, а да је остатак плаћања уговорен са ФИСА и да нема бојазни да ће наши спортисти да остану без наступа на међународним такмичењима – речено је у саопштењу.

Домаћу спортску јавност изненадила је вест да је Светска веслачка федерација (ФИСА) суспендовала Веслачки савез Србије из свог чланства, почев од 1. јануара 2024. године.

На свом званичном сајту, ФИСА је објавила да су разлози суспензије дуговања према кровној веслачкој федерацији, да је одлука донета још 14. децембра протекле године, као и да због ње наши такмичари неће моћи да учествују на међународним регатама, укључујући Олимпијске игре у Паризу ове године.

– У току је завршавање финансијске процедуре и исплата обавеза за Светско првенство у веслању које је одржано у нашем главном граду, која је каснила из административних разлога, а што је аутоматски довело до привремене суспензије нашег савеза. Министарство спорта Републике Србије одобрило је исплату, убрзано ради на решавању проблема и обавезе ће да буду испуњене у најкраћем могућем року. Дакле, тренутно је у питању само динамика извршавања обавеза, која мора да прође кроз строгу законску, али и процедуру коју захтева Светска веслачка федерација. Констатујемо да су то само финансијски аспекти, на којима смо максимално ангажовани, а да је само Светско првенство у веслању у Београду организовано на највишем могућем нивоу, уз рекордан број пријављених екипа – наводи се у саопштењу ВСС.

Челници Веслачког савеза Србије одговорили су на позив „Дневника”, али нису били спремни да дају коментар, него су навели да ће се огласити саопштењем.

За сада је норму за Олимпијске игре у Паризу ове године обезбедила Јована Арсић у скифу, а пред нашим репрезентативцима су квалификациона такмичења за овај спортски догађај. У календару су и европско и светско првенство за сениоре и млађе категорије.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести